Zdeněk Křížek započal svou kuchařskou kariéru v hotelu Jalta.
Právě tam se poprvé setkal s asijskou kuchyní a také se zamiloval do japonské kuchyně díky teppanyaki - speciálnímu japonskému stolu s grilovací deskou pro úpravu jídelpřed zraky hostů.
Po čtyrech letech působení odešel za nabídkou otevřít 5star hotel Boscolo, kde vařil další tři roky.
Od roku 2006 působil v hotelu Mandarin Oriental, Prague.
Za svého působení zde získal pracovní zkušenosti vedle michelinských šéfkuchařů v Londýně u Hestona Blumentala z asijských hotelů v Hong kongu Amber restaurant/ The Landmark Richard Ekkebus,
Malajsii a Japonsku, kde si prohluboval a rozšiřoval znalosti asijské kuchyně .
Od roku 2015 zastával funkci šefkuchaře restaurace a baru Spices a nyní pracuje na pozici Executive Chef pro síť Orea Hotels § Resorts.
Dále se věnuje aktivně lektorské činosti na kulinářských akademii po ČR a je součástí vzdělávacího progarmu Kulinářské umění, kde je jedním z aktivních ambasadorů.
Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.
30.1.2025 čtvrtek 16:00 |
ASIE NA TALÍŘI - ZDENĚK KŘÍŽEK |
Lektor: Zdeněk Křížek |
Poslední 2 místa | Detail kurzu Objednat kurz | |
25.2.2025 úterý 16:00 |
SUSHI |
Lektor: Zdeněk Křížek |
Posledních 5 míst | Detail kurzu Objednat kurz |
Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany
T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz
IČ 64474798
DIČ CZ7406143800
Přemýšlíte, jak se k nám dostanete? Pokud chcete přijet autem, zaparkujete přímo u naší školy vaření. Využít můžete i MHD autobusovou linku č. 51 nebo 501 - zastávka Moravany, Bohunická cesta, odkud k nám dojdete pěšky. Zastávka se nachází 10 minut od areálu.