Mistr cukrář Martin Beránek (1984), rodák z moravského městysu Nosislav, získal pokoru k řemeslu od babičky a maminky.
Po vyučení kuchařem začal pracovat v brněnské restauraci Ristorante Rialto jako kuchař. Prošel stáží v pražském hotelu Merriott pod vedením Zdenka Pohlreicha, který mu pomohl k trochu jinému vnímání a cítění gastronomie.
Cukrářské vášní propadl v hotelu Noem Arch. Poté pracoval jako šéfcukrář v Il Mercatu pod vedením Riccarda Lucque. V této době prošel stáži v pražské restauraci La Bottega di Finestra pod vedením mistra cukráře Daniele Combi.
Důvodem pro založení zakázkové výroby Dolce Passione byl pocit svázanosti s jídelním lístkem.
Jak už napovídá samotný název, projekt Dolce Passione vznikl z čisté vášně k dobrému jídlu. A proč Sladká vášeň právě v italštině? Mnoho receptur pochází nebo je inspirováno Itálií a tamními chutěmi.
Martinovým cílem je představit široké veřejnosti opravdovou cukrárnu. Takovou, kde se dbá na kvalitu, ctí výrobní postup a složení produktů. Kvalita je právě to, na čem si zakládá nejvíc. Proto si řadu surovin potřebných k produkci pěstuje, zpracovává a vyrábí sám. Ať už se jedná o různé druhy ovoce, marmelády, zavařeniny nebo chilli papričky.
Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.
Není žádný kurz.
Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany
T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz
IČ 64474798
DIČ CZ7406143800
Přemýšlíte, jak se k nám dostanete? Pokud chcete přijet autem, zaparkujete přímo u naší školy vaření. Využít můžete i MHD autobusovou linku č. 51 nebo 501 - zastávka Moravany, Bohunická cesta, odkud k nám dojdete pěšky. Zastávka se nachází 10 minut od areálu.