Detail kurzu

Le Thi Tra Mi (TAMI) & Le Thu Hang (HANKA)
Tradiční vietnamská kuchyně - polévka Pho bo

25.1.2018, čtvrtek 16:30 - 20:30, Kurz již proběhl
Místo konání: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně,
Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany
Cena: 2500 Kč

Objednat kurz Objednat poukaz

Ve vietnamské kultuře se rodina alespoň jednou za den sejde u stolu, nejčastěji to bývá u večeře. Na stole jsou všechny chody připravené současně. Za zmínku stojí i způsob rozmístění jednotlivých chodů. Uprostřed stolu je obvykle umístěna velká miska s rýží a kolem ní jsou soustředěny ostatní chody (maso, zelenina, polévky, zálivky a omáčky).

Při přípravě pokrmů se zohledňuje souhra jin a jang (konkrétně v jídle „jsme to, co jíme“). Suroviny jsou podle této filozofie buď horké (jan), chladné (jin) nebo neutrální (např. rýže). V každém pokrmu se snoubí harmonie chuti, aby byl výsledek v souladu s filozofií jin - jan.

 

Co vás na kurzu čeká?
- při příchodu vás uvítáme vietnamskou kávou – připravuje se na principu filtrované překapávané kávy a french pressu
- uvaříme si polévku pho bo: Věděli jste, že existují 2 varianty masa do pho bo? Rare a well done?
- naučíme vás poctivý hovězí vývar
- seznámíte se s kořením, které tvoří základ polévky a dodává ji nezaměnitelnou chuť a vůni
- ukážeme si, jak vypadají betelové listy; nemají žádnou zvláštní chuť vůni do té doby, než se zahřejí, pak nás překvapí jejich výrazná chuť (někdo ji může přirovnat ke skořici, sezamu, nebo pepři)
- naučíme se připravovat rýži, která je pro celou jihovýchodní Asií zásadní surovinou
- připravíme si restovaný salát, k jehož zhotovení použijeme jako hlavní ingredience salát pak choi, sezamový olej, zázvor a houby shitake
- vyrobíme si bezlepkovou koblihu z rýžové mouky, která je zvenku křupavá; konzistenci uvnitř tvoří pasta z mungo klíčků a kokosu se skořicovým nádechem

 Uvítáme vás:

 

Tradiční vietnamská kuchyně:

 

Vietnamci mají ve zvyku při vaření používat pouze hůlky. Neradi bychom vás o tuto možnost ochudili, a tak u nás dostanete vlastní hůlky a budete si moci vaření hůlkami také vyzkoušet :-)

Jako bonus vám povíme recept na cuketovou polévku se slávkami.

 

 

Jak prožijete čas s námi?

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

Prosíme vás o příchod 20 - 30 minut před stanoveným začátkem kurzu. Žijeme vařením! Těšíme se, váš Kuliner Tým

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

Není žádný kurz.

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative