Aktuality

RECEPT: DOMÁCÍ BACON BURGER9.6.2017

 

Máte rádi burgery a zatím jste si na jejich přípravu netroufli? Vyzkoušejte náš recept! ;-)

DOMÁCÍ BACON BURGER

Ingredience - housky 24 ks:
1 kg hladká mouka
½ l vlažné vody
75 ml oleje
50 g droždí
1 lžíce soli
1 lžíce cukru

Ingredience - burger 1 ks:
1 houska
150 g mletého hovězího masa
Sůl, pepř
Tymián
1 lžička olivového oleje
1 lžíce zakysané smetany
1 lžička rajčatového protlaku
1 list ledového salátu
3 plátky rajčete
2 plátky anglické slaniny

Postup housky:
Mouku a sůl smícháme v míse. V druhé míse smícháme vodu, olej, droždí a cukr. Obě směsi spojíme v hladké těsto a necháme 45 minut v pokojové teplotě. Těsto rozdělíme na 24 stejných kuliček a necháme na plechu vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C 15 minut.

Postup burger:
Mleté hovězí maso smícháme se solí, pepřem, tymiánem a olivovým olejem. Zakysanou smetanu smícháme s protlakem a ochutíme solí. Slaninu opečeme na rozpálené pánvi, vyjmeme a odložíme na ubrousek. Poté opečeme maso. Housku rozřízneme napůl a opečeme na výpeku z masa a slaniny. Obě strany housky potřeme dipem. Na spodní část housky položíme maso, pak slaninu a zeleninu. Přiklopíme vrchní houskou a máme hotovo.

Tip šéfkuchaře: Doporučujeme hovězí krk vyzrálý min. 30 dní.

Dobrou chuť a nezapomeňte nám poslat fotku! ;-)

 

 

Odběr novinek Odebírat

Archív aktualit

Kontakt


Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ 64474798
DIČ CZ7406143800

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
BiggreeneggKafeservistitano


Sociální sítě
Created by Shot Creative