Vyzkoušejte rychlou přípravu tolik oblíbené ryby v kombinaci s těstovinami a bylinkovým salátkem.
V tomto receptu doplníme důležité vitamíny a vůní bylinek se naladíme na jarní měsíce.
ŠPÍZKY Z LOSOSA NA CITRONOVÉ TRÁVĚ, SÉPIOVÉ TĚSTOVINY AGLIO OLIO
Pro 4 osoby:
Suroviny
600 g losos filet
4 ks citronové trávy
50 ml olivového oleje
20 g česneku
1 limeta
1 malá šalotka
5 g chilli papriček
250 g čerstvých těstovin
200 g směs bylinek a trhaných salátů - bazalka, kopr, nať, rukola, polníček, lístky šťovíku
20 g másla
50 ml bílého vína
sůl a pepř
Postup
Těstoviny uvaříme "al dente" ve slané vodě a scedíme. Propláchneme vodou.
Lososa nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm a napícháme na citronovou trávu. Osolíme a opepříme.
Špízky pečeme na pánvi ze všech stran asi 4 minuty. Do výpeku přidáme máslo, bílé víno a krátce povaříme.
Na druhou pánev kápneme olivový olej, orestujeme postupně česnek, šalotku a chilli, přidáme těstoviny a prohřejeme.
Osolíme a přidáme nasekanou nať z petrželky.
Do misky natrháme salátky a bylinky, zakápneme olivovým olejem, limetkovou šťávou a promícháme.
Tip šéfkuchaře
Při pečení špízků přidejte kolečka limetky. Olej vám krásně provoní a na talíři vytvoří zajímavou dekoraci.
Dobrou chuť vám přeje
Váš Kuliner tým
Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany
T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz
IČ 64474798
DIČ CZ7406143800
Přemýšlíte, jak se k nám dostanete? Pokud chcete přijet autem, zaparkujete přímo u naší školy vaření. Využít můžete i MHD autobusovou linku č. 51 nebo 501 - zastávka Moravany, Bohunická cesta, odkud k nám dojdete pěšky. Zastávka se nachází 10 minut od areálu.