Aktuality

1) LEDEN - KULINER RECEPT: Dýňový krém se zázvorem, sušeným ovocem a ořechy17.1.2017

 

Co jiného vás v těchto mrazivých dnech zahřeje lépe než horká, vydatná polévka? Vyzkoušejte si jednoduchou přípravu našeho tipu pro ledové dny a použijte hřejivé přísady jako zázvor, skořici nebo chilli.


DÝŇOVÝ KRÉM SE ZÁZVOREM, SUŠENÝM OVOCEM A OŘECHY

Pro 4 osoby:

Suroviny
0,5 kg oloupané dýně nakrájené na kostičky
0,1 l olivového oleje
1 střední cibule
1 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
50 g zázvoru
50 g směsi sušeného ovoce a ořechů
50 ml smetany ke šlehání
Sůl, pepř a mletou skořici na ochucení

Postup
Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme kostičky dýně a oloupaný, nastrouhaný zázvor. Přelijeme vývarem a ochutíme solí, pepřem a mletou skořicí. Po uvaření dýně polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Na malé pánvi orestujeme směs sušeného ovoce a nasekaných ořechů. Při servírování hotovou směsí polévku posypeme.

Tip šéfkuchaře
Pro intenzivnější zahřátí přidejte do směsi ovoce a ořechů nadrobno nasekané čerstvé chilli.

 

 

Odběr novinek Odebírat

Archív aktualit

Kontakt


Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ 64474798
DIČ CZ7406143800

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
BiggreeneggKafeservistitano


Sociální sítě
Created by Shot Creative