Chcete odměnit svoji drahou polovičku a sami si pochutnat na česnečce? Přineste domů česnekovou kytku! Takhle běžně obdarovávají naši hosté z kurzů své manželky! :-)
KULINER ČESNEČKA
Suroviny 1 porce:
300 ml drůbeží nebo jiný vývar
palice česneku
1 lžíce másla
50 ml smetana
10 g máslová jíška
sůl, muškátový oříšek (na dochucení)
opečené kostky chleba
snítka petržele
Postup:
V rendlíku rozehřejeme lžíci másla. Vložíme plátky z jednoho měsíčku česneku a orestujeme dozlatova na ozdobu. Plátky česneku vyndáme. Do rendlíku nalejeme vývar a přivedeme k varu. Do vývaru zašleháváme zchladlou jíšku a prováříme minimálně 20 minut. Zjemníme smetanou. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a utřeným česnekem. Ozdobíme opečeným chlebem, petrželkou a plátky česneku.
Tip:
Pro efekt můžeme zakápnout česnekovým nebo olivovým olejem.
Dobrou chuť a radost z vaření přeje
Váš Kuliner tým
Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany
T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz
IČ 64474798
DIČ CZ7406143800
Přemýšlíte, jak se k nám dostanete? Pokud chcete přijet autem, zaparkujete přímo u naší školy vaření. Využít můžete i MHD autobusovou linku č. 51 nebo 501 - zastávka Moravany, Bohunická cesta, odkud k nám dojdete pěšky. Zastávka se nachází 10 minut od areálu.