Datum: 22.3.2025, 10:00 - 18:00
Lektor: Jan Rimpler
Opakujeme kurz, který nikde jinde nenajdete !!!
V kuchyni budeme 6 - 8 hodin.
Celodenní kurz pro dospělé je vytvořen na vaše přání. Naučíte se přípravu a základní kuchařské techniky, krájení, omáčky, vývary, přílohy a jiné.
Jak vykostit drůbež? Jak filetovat rybu? Jak správně držet nůž? Jak připravit minutkové maso, roládu nebo steak?
Odpovědi nejen na tyto otázky najdete právě na tomto speciálním kurzu.
Základní menu kurzu
Čirý vývar - od A do Z, vývar si odnesete domů na vaše vaření
Omáčky - bešamel i zeleninový základ
Kuřecí roláda, hrnkové knedlíky, zelí - vykostění masa, rolování, základ na omáčku, základ na zelí, tradiční příloha
Filetování ryby - mořský vlk - postup filetování, dokončení a správná teplná úprava filetu, tipy na zajímavé saláty a přílohy
Steaky a masa
- z vyzrálého hovězího - postup, tipy a rady na přílohu, vhodné přílohy a omáčky
- minutkové maso - tip a příprava nálevu na minutková masa, postup tepelné úpravy vepřového nebo kuřecího steaku