INDIE na talíři s Ilonou Bansal

Datum: 28.5.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Ilona Bansal

Počet osob:

Nové menu je na světě. Zažijte skvělou Indickou kuchyni plnými doušky.

Co se na kurzu naučíte?

- připravovat vybraná Indická jídla

- dozvíte se, jak se vyrábí indický sýr paneer a jakým kořením ho dochutit

- seznámíte se s několika druhy indických luštěnin

- pracovat s kořením tak, abyste z něj získali co nejvíce chuti a aroma

- seznámíme vás s historií známého vindaloo

- jak rozpoznat dobré mango a jak jej nahradit mimo sezonu

- poradíme vám, kde nakoupit všechny potřebné suroviny k přípravě indických jídel

- dozvíte se, co je to mukhwas a ochutnáte jej

Menu:

Předkrm - Paneer pakora, několik druhů chutney - mátové, pikantní rajčatové, mangové

Hlavní chod vegetariánský - Dal s rýží - klasický indický pokrm z několika druhů čočky

Hlavní chod s masem - Jehněčí vindaloo, česnakový naan - velmi kořeněný a aromatický pokrm, který patří k nejpálivějším z indických jídel

Dezert - Indický mangový puding