KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone SOUTĚŽ O BGE!!!

Datum: 6.4.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Připravit královský steak je umění a dovést ho k dokonalosti v kombinaci s přílohami, omáčkami a dipy stejně tak. Hledáte kulinářský zážitek, kde je kvalitní maso v každém chodu surovinou číslo jedna? Pak je tento kurz šitý na míru přímo vám. Rozpálíme pánev i gril. Ochutnáme steak v klasické úpravě i zauzený. A navíc se naučíme i domácí burger!

V čem se zdokonalíme?
- připravíme si tři druhy hovězích steaků - Tomahawk, Hanger, T-bone; a doporučíme i další steakové partie a jejich vhodnou úpravu
- ochutnáme nízký roštěnec
- prozradíme si tip na rychlou domácí majonézu v různých obměnách
- povíme si, jak na domácí pečivo, které hravě zvládnete – cibulová bageta, burger houska
- Tomahawk je cca kilový steak z vysokého roštěnce s kostí a výrazným tukovým mramorováním; tuk je nositelem chuti, a proto tento steak chutná tak božsky
- vysvětlíme si rozdíl mezi mokrým a suchým zráním
- připravíme si netradiční přílohu –karamelizovanou  karotku s pepřovou omáčkou
- předvedeme si, jak si krátce zaudit maso na grilu - ochutnáme zauzený hanger steak
- o T-bone steaku se říká, že je králem hovězích steaků, vy budete mít možnost si jej připravit na pánvi
- na závěr pro vás máme tip na jednoduchý a lehký dezert po grilování – flambovaný ananas v Bourbonu


Menu:

amuse bouche:  steak z nízkého roštěnce,cibulová bageta, laktonéza z červené řepy s wasabi
cheeseburger z vyzrálého hovězího masa s cheddarem a nakládanou zeleninou, limetkový dip a domácí BBQ omáčka
Tomahawk steak z vysokého roštěnce s kostí na grilu, karamelizovaná baby karotka s ořechy a balsamico redukcí, pepřová omáčka
zauzený Hanger steak, omáčka z černého piva a pečených rajčat, rozmarýnový chléb
T-bone steak – král hovězích steaků z vyzrálého hovězího masa, ragú z čerstvých hřibů a fava fazolí
flambovaný ananas v Bourbonu, šlehaná smetana s vanilkou a mátou

Na kurzu budeme grilovat na unikátních grilech Big Green Egg.