Z kavárny k domácí přípravě kávy

Datum: 15.4.2019, 16:30 - 19:30
Lektor: Jakub Hájíček

Počet osob:

Vysvětlíme si nejdůležitější pojmy a výrazy spojené s kávou a její přípravou.

Vysvětlíme si důvody, proč káva chutná, nebo nechutná.

Rozkryjeme mýty přípravy kávy v kavárně a její servis.

Obsah workshopu:

úvod do světa kávy
rozdíly v kávě arabika a robusta a její pěstování
originální italské espresso
základy práce na profesionálním kávovaru Nuova Simonelli (espresso a mléčná pěna pro přípravu mléčných specialit)
domácí příprava italského espressa
nastavení domácích kávovarů pro vybranou kávu (espresso a mléčná pěna pro přípravu mléčných specialit)
rady a tipy k přípravě kávy
Vyzkoušíme si přípravu originálního italského espressa a připravíme si cappuccino jako pravý barista. Toto umění a zkušenosti přesuneme na přípravu kávy na domácí plně automatické kávovary. Naučíme vás, jak si doma připravit cappuccino se srdcem uprostřed kávy. Na závěr poradíme individuální kroky k přípravě originální italské kávy

 

Níže uvedený text neplatí pro tento kurz, děkujeme.