MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: panenka, treska, baby Tomahawk

Datum: 23.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Načerpejte inspiraci pro grill párty s přáteli. S námi se stanete mistry svého grilu a skvělými hostiteli. Lehké pokrmy, kvalitní suroviny a čerstvé bylinky, které jídlu dodávají fantastickou chuť, vytvoří v kombinaci s kuchařskými dovednostmi dokonalou gastronomickou událost. Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také?

Jsme si jistí, že tímto zážitkovým dárkem svého muže nadchnete! :-)

 

Motto: "Grilování - kulinářská technika pro ty, kteří už nechtějí maso jen opékat."


Menu na grilu (vhodné na všechny typy grilů):

  • Kořeněná vepřová panenka v sušené slanině, ananasová chilli salsa, toast ze slunečnicového chleba
  • Treska grilovaná v mangoldovém listu, marinovaná v marocké marinádě chermoula, cizrnový hummus s koriandrem
  • Suvlaki na špízu z marinovaného vepřového karé v jogurtové marinádě, grilovaný pita chléb, salátek z blanšírované cibule, rajčat a petrželky
  • Baby Tomahawk steak s chilli zázvorovou glazurou, salát z pečených baby brambor s kapary a grilovanou paprikou
  • Flambovaný kořeněný ananas s kokosovým krémem

 

 

V čem se na grilu zdokonalíme?
- povíme si, jak naložit vepřovou panenku tak, aby po ugrilování zůstala šťavnatá
- ochutnáme salsu z čerstvého ananasu s chilli; dokonalé spojení ovoce a koření
- ugrilujeme si tresku v mangoldovém listu s výraznou exotickou chutí marinády chermoula (bez použití alobalu) s lehkou přílohou: cizrnovým hummusem s koriandrem
- připravíme si špízy s vepřovými kousky marinované v jogurtu s rajčatovým pyré a bylinkami; díky této marinádě vepřové maso zkřehne
- dochutíme si základní dresink na salát vinaigrette
- vrhneme se na hovězí steak a prozradíme si několik zásad při jeho přípravě
- ugrilujeme si to nejlepší libové maso z klasického kilového Tomahawku a v závěru jej potřeme glazurou - zázvor steaku dodá šmrnc, med krásně zlatavou barvu
- připravíme si odlehčenou variaci na klasický bramborový salát; pro muže lze chuť tohoto salátu zvýraznit přidáním většího množství cibule a pepře ;-)
- menu zakončíme flambovaným ananasem

 

Ke grilovanému menu pro vás bude připravený čerstvý a křupavý domácí chléb, který si díky receptu od nás budete moci doma také připravit. Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Green Egg. Dřevěné uhlí pokrmy krásně ovoní!