MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: panenka, treska, baby Tomahawk

Datum: 23.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Načerpejte inspiraci pro grill párty s přáteli. S námi se stanete mistry svého grilu a skvělými hostiteli. Lehké pokrmy, kvalitní suroviny a čerstvé bylinky, které jídlu dodávají fantastickou chuť, vytvoří v kombinaci s kuchařskými dovednostmi dokonalou gastronomickou událost. Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také?

Jsme si jistí, že tímto zážitkovým dárkem svého muže nadchnete! :-)

 

Motto: "Grilování - kulinářská technika pro ty, kteří už nechtějí maso jen opékat."


Menu na grilu (vhodné na všechny typy grilů):

  • Kořeněná vepřová panenka v sušené slanině, ananasová chilli salsa, toast ze slunečnicového chleba
  • Treska grilovaná v mangoldovém listu, marinovaná v marocké marinádě chermoula, cizrnový hummus s koriandrem
  • Suvlaki na špízu z marinovaného vepřového karé v jogurtové marinádě, grilovaný pita chléb, salátek z blanšírované cibule, rajčat a petrželky
  • Baby Tomahawk steak s chilli zázvorovou glazurou, salát z pečených baby brambor s kapary a grilovanou paprikou
  • Flambovaný kořeněný ananas s kokosovým krémem

 

 

V čem se na grilu zdokonalíme?
- povíme si, jak naložit vepřovou panenku tak, aby po ugrilování zůstala šťavnatá
- ochutnáme salsu z čerstvého ananasu s chilli; dokonalé spojení ovoce a koření
- ugrilujeme si tresku v mangoldovém listu s výraznou exotickou chutí marinády chermoula (bez použití alobalu) s lehkou přílohou: cizrnovým hummusem s koriandrem
- připravíme si špízy s vepřovými kousky marinované v jogurtu s rajčatovým pyré a bylinkami; díky této marinádě vepřové maso zkřehne
- dochutíme si základní dresink na salát vinaigrette
- vrhneme se na hovězí steak a prozradíme si několik zásad při jeho přípravě
- ugrilujeme si  Tomahawk steak a v závěru jej potřeme glazurou - zázvor steaku dodá šmrnc, med krásně zlatavou barvu
- připravíme si odlehčenou variaci na klasický bramborový salát; pro muže lze chuť tohoto salátu zvýraznit přidáním většího množství cibule a pepře ;-)
- menu zakončíme flambovaným ananasem

 

Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Green Egg. Dřevěné uhlí pokrmy krásně ovoní!