MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: kachní prsa, vepřový bok, rump steak

Datum: 21.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Načerpejte inspiraci pro grill párty s přáteli. S námi se stanete mistry svého grilu a skvělými hostiteli. Lehké pokrmy, kvalitní suroviny a čerstvé bylinky, které jídlu dodávají fantastickou chuť, vytvoří v kombinaci s kuchařskými dovednostmi dokonalou gastronomickou událost. Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také?

Jsme si jistí, že tímto zážitkovým dárkem svého muže nadchnete! :-)

 

Motto: "Grilování - kulinářská technika pro ty, kteří už nechtějí maso jen opékat."

 

Menu na grilu (vhodné na všechny typy grilů):

  • Grilovaný tuňák se sezamovou glazurou, ančovičkovou majonézou a bylinkovým toastem
  • Grilovaná kachní prsa s pomerančovou krustou, celerový salát s fenyklem a broskvemi
  • Glazovaný vepřový bok grilovaný v celku, marinovaný v kořeněném pivu, salát z bílé ředkve s křenem a koriandrem
  • Rump steak ze stařeného hovězího, rančerský dresink, hasselback brambory s gorgonzolou
  • Grilovaná hruška s praženými pekanovými ořechy, smetanový slaný karamel

 

 

V čem se na grilu zdokonalíme?
- vysvětlíme si, jak při grilování pracovat s kořením, marinádou, nebo glazurou
- ochutnáme tuňáka v sashimi kvalitě na asijský způsob
- ukážeme si minutkovou úpravu kachních prsou s kůží v madeira marinádě a doplníme je o úžasnou salátovou kombinaci celeru, fenyklu, broskví, ořechů a medovo-hořčičné zálivky
- ugrilujeme si maso vcelku v kořeněném pivním speciálu a dáme vám skvělý tip na salát s křenem, který k vepřovému masu zkrátka patří
- vrhneme se na hovězí rump steak a prozradíme si několik zásad, abychom docílili krásně šťavnatého masa
- připravíme rančerský dresink s česnekem a bylinkami a vynikající brambory hasselback s gorgonzolou
- menu zakončíme dezertem z grilu a společně si ukážeme, jak připravit lahodný karamel bezpečně a bez připálení :-)

 

Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Green Egg. Dřevěné uhlí pokrmy krásně ovoní!