MISTRY GRILU s Honzou Rimplerem: kachní prsa, vepřový bok, rump steak

Datum: 21.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Načerpejte inspiraci pro grill párty s přáteli. S námi se stanete mistry svého grilu a skvělými hostiteli. Lehké pokrmy, kvalitní suroviny a čerstvé bylinky, které jídlu dodávají fantastickou chuť, vytvoří v kombinaci s kuchařskými dovednostmi dokonalou gastronomickou událost. Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také?

Jsme si jistí, že tímto zážitkovým dárkem svého muže nadchnete! :-)

 

Motto: "Grilování - kulinářská technika pro ty, kteří už nechtějí maso jen opékat."

 

Menu na grilu (vhodné na všechny typy grilů):

  • Grilovaný tuňák se sezamovou glazurou, ančovičkovou majonézou a bylinkovým toastem
  • Grilovaná kachní prsa s pomerančovou krustou, celerový salát s fenyklem a broskvemi
  • Glazovaný vepřový bok, marinovaný v kořeněném pivu, salát z bílé ředkve s křenem a koriandrem
  • Rump steak ze stařeného hovězího, rančerský dresink, hasselback brambory s gorgonzolou
  • Grilovaná hruška s praženými pekanovými ořechy, smetanový slaný karamel

 

 

V čem se na grilu zdokonalíme?
- vysvětlíme si, jak při grilování pracovat s kořením, marinádou, nebo glazurou
- ochutnáme tuňáka v sashimi kvalitě na asijský způsob
- ukážeme si minutkovou úpravu kachních prsou s kůží v madeira marinádě a doplníme je o úžasnou salátovou kombinaci celeru, fenyklu, broskví, ořechů a medovo-hořčičné zálivky
- ugrilujeme si maso vcelku v kořeněném pivním speciálu a dáme vám skvělý tip na salát s křenem, který k vepřovému masu zkrátka patří
- vrhneme se na hovězí steak a prozradíme si několik zásad, abychom docílili krásně šťavnatého masa
- rump steak je hovězí zadní s perfektním tukovým krytím; k němu si připravíme rančerský dresink s česnekem a bylinkami a vynikající brambory hasselback s gorgonzolou
- menu zakončíme dezertem z grilu a společně si ukážeme, jak připravit lahodný karamel bezpečně a bez připálení :-)

 

Ke grilovanému menu pro vás bude připravený čerstvý a křupavý domácí chléb, který si díky receptu od nás budete moci doma také připravit. Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Green Egg. Dřevěné uhlí pokrmy krásně ovoní!