Tradiční japonská kuchyně a sushi

Datum: 19.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jaroslav Karásek

Počet osob:

Dlouho očekávaný kurz na přípravu sushi je tady! A nejen to. I tradiční japonská kuchyně má své kouzlo. Kurz začínáme ukázkou filetování celého lososa.

 

V čem se zdokonalíme?

  • naučíme vás jak si poskládat bentobox
  • ukážeme si jak filetovat ryby a jak je zpracovat
  • jak správně uvařit rýži na sushi
  • povíme si jaké druhy sushi existují a jak se připravují
  • uvaříme si tradiční polévku MISO s wakame řasou

 

MENU:

předkrm
Sake(losos)/avokádo uramaki s kaviárem z létající ryby

polévka
Miso polévka s wakame řasou, tofu, jarní cibulkou

hlavní chod
Tataki z lososa, sezamové semínko, jemně pikatní korejský chilli dresink, jasmínová rýže

salát
Wakame salát s wafu dresinkem

dezert
Matcha green tea brulle

 

BONUS PRO VÁS: Nejen, že si menu připravíte a ochutnáte, ale odnesete si i jeden bentobox plný japonských specialit s sebou domů!