KRÁLOVSKÉ STEAKY II. - trhaný burger, sirloin steak, vepřový T-bone

Datum: 14.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Připravit STEAK je umění!

 

MENU:

  • Zauzený steak z nízkého roštěnce, majonéza s uzeným pstruhem
    - varianta na známe vitello tonnato, zauzený steak z nízkého roštěnce na pánvi, domácí majonéza s uzeným pstruhem a kapary

 

  • Trhaný burger z vepřového ramínka marinovaného v omáčce chimichurri, medovo-hořčicový dip, burgerová houska z podmáslí
    - domácí burgerová houska z chlebové mouky a podmáslí, marinované vepřové maso pomalu pečené na grilu
    - chimichurri – argentinská omáčka, jedna z největších klasik nejen ke grilovanému masu

 

  • Sirloin steak z hovězí svíčkové s opečenými švestkami v koňaku, brambory v solné krustě
    - nejlepší a nejlibovější část hovězího, lehce prorostlá stařená hovězí svíčková
    - švestky opečené na grilovací pánvi, provoněné koňakem, pečené brambory v mořské soli

 

  • Vepřový T-bone steak s kořeněnou rajčatovou glazurou, grilovaná kukuřice s gorgonzolou
    - neotřelý vepřový T-bone, kotleta s kostí a panenkou, při dokončování doladěná rajčatovou glazurou s koriandrem, medem a chilli
    - grilovanou kukuřici vcelku skvěle doplní dip z gorgonzoly s bylinkami

 

  • Cheesecake z bílé čokolády s čerstvými borůvkami a mátovým cukrem
    - nepečený cheesecake, který zvládne každý
    - bílá čokoláda a borůvky v dokonalé harmonii, vůně mátového cukru je neodolatelná ;-)

 

Ilustrační foto: