SVATOMARTINSKÁ HUSA: degustační menu s vařením >>> zaměřeno na foodstyling

Datum: 11.11.2018, 17:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Prožijte s námi svátek svatého Martina, ke kterému se neodmyslitelně váže tradice pečení svatomartinské husy.
Společně otevřeme i svatomartinské víno!

 

SVATOMARTINSKÉ MENU:

  • Husí paštika s pečeným masem, zauzené mandle, meruňkové čatní, koňakové želé
  • Konfitovaná husí játra, gratinované brambory, omáčka ze sušených švestek, kandovaná pomerančová kůra
  • Kaldoun – krém z husího vývaru a zeleniny se špaldovými nudlemi a masovým knedlíčkem
  • Brusinkový sorbet s růžovým vínem a hroznovou redukcí
  • Pečená husa na medu, bílé rakytníkové zelí, zelí z červené cibule, perníkové knedlíky a bramborové lokše
  • Hruškový mille feuilles s mákem, opalovaný bílkový sníh

Menu pro vás kompletně připraví a uvaří náš šéfkuchař Honza Rimpler a domů si odnesete recepty na svatomartinskou hostinu. Společně si ukážeme a vyzkoušíme, jak servírovat jednotlivé chody z menu.


Čeká nás spoustu sáhnutí na talíř, barev, bylinek, surovin v několika podobách, sušené, konfitované, v sous vide, nakládané, pyré, atd. Zkrátka moderní, barevné a s ohledem na tradiční suroviny a chutě svatomartinského menu.


Nápoje v ceně: chlazená voda s citrusy, pivo Birell, pivo Pilsner Uruquell, svatomartinské víno z vinařství Prokeš

Ilustrační foto: