SVATOMARTINSKÁ HUSA: Degustační nedělní oběd

Datum: 10.11.2019, 12:00 - 15:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Nedělní oběd ve společnosti svatomartinských lahůdek a vína

Prožijte s námi svátek svatého Martina, ke kterému se neodmyslitelně váže tradice pečení svatomartinské husy.
Společně otevřeme i svatomartinské víno!

 

SVATOMARTINSKÉ MENU:

  • Husí paštika s pečeným masem, zauzené mandle, meruňkové čatní, koňakové želé, toast
  • Husí játra na červeném víně, konfitovaná brambora v kmínovém másle, omáčka ze sušených švestek, kandovaná citrusová kůra
  • Kaldoun – krém z husího vývaru s masem, zeleninou a širokými nudlemi
  • Pečená husí stehna na medu, bílé rakytníkové zelí, zelí z červené cibule, perníkové knedlíky a bramborové lokše
  • Bramborové placky se sušeným ovocem a ořechy

Menu pro vás kompletně připraví a uvaří náš šéfkuchař Honza Rimpler a domů si odnesete recepty na svatomartinskou hostinu. Společně si ukážeme a vyzkoušíme, jak servírovat jednotlivé chody z menu.


Čeká nás spoustu sáhnutí na talíř, barev, bylinek, surovin v několika podobách, sušené, konfitované, v sous vide, nakládané, pyré, atd. Zkrátka moderní, barevné a s ohledem na tradiční suroviny a chutě svatomartinského menu.


Nápoje v ceně: chlazená voda s citrusy, pivo Birell, pivo Pilsner Uruquell, svatomartinské víno z vinařství Prokeš

Ilustrační foto: