INDIE na talíři >>> VEGI MENU >>> Tikka masala & naan

Datum: 26.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Ilona Bansal

Počet osob:

Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.

V čem se na kurzu zdokonalíme?
- seznámíme se s indickými surovinami a kořením
- dozvíte se, jak pracovat s kořením tak, abyste z něj získali co nejvíce chuti a aroma
- a na závěr se dozvíte, co to je Mukhwas

 

Předkrm
DAL KACHORI A RAJČATOVÉ CHUTNEY - kapsičky plněné směsí luštěnin namáčené v pikantním chutney

 

Hlavní chod
PALAK PANEER & CHAPATI - indický sýr paneer v kořeněné omáčce ze špenátu. A jako příloha indický chléb – placka chapati.

 

Hlavní chod
VEGETARIÁNSKÁ TIKKA MASALA & ČESNEKOVÝ NAAN - nejznámější verze tohoto jídla je s kuřecím, ale to neznamená, že nejde připravit ve vegetariánské verzi. Jemná krémová jogurtovo rajčatová omáčka s kousky zeleniny a k ní česnekový naan je vrcholem tohoto menu.

 

Dezert
RASMALAI - malé bochánky z čerstvého sýru paneer přelité omáčkou se šafránem a pistácemi

 

Dárek pro vás:
Domácí MÁSLO GHEE – poradíme, jak si je doma připravit