INDIE na talíři >>> Lamb vindaloo & naan

Datum: 20.2.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Ilona Bansal

Počet osob:

Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.

V čem se na kurzu zdokonalíme?
- seznámíme se s indickými surovinami a kořením
- dozvíte se, jak pracovat s kořením tak, abyste z něj získali co nejvíce chuti a aroma
- ukážeme vám, jak rozpoznat dobré mango a jak nahradit čerstvé mango mimo sezónu
- a na závěr se dozvíte, co to je Mukhwas

 

Předkrm
ALLO TIKKI S CIBULOVÁ RAITA - placičky z brambor, cibule, hrášku a koření, které se podávají s kořeněnou jogurtovou omáčkou

 

Hlavní chod VEGI
PUNJABI KADHI & BASMATI RÝŽE - velmi populární jídlo severoindického státu Punjab. Jsou to pikantní cibulové pakory - proužky cibule smažené v těstíčku z cizrny v jogurtové omáčce.

 

Hlavní chod
LAMB VINDALOO - jedno z nejpikantnějších indických jídel. Kousky jehněčího masa marinované ve směsi kokosového mléka, podávané v pikantní rajčatové omáčce. A jako příloha oblíbený chléb naan.

 

Dezert
MANGO LASSI - krémový jogurtový nápoj s mangem okořeněný mletým kardamomem

 

Dárek pro vás:
Domácí MÁSLO GHEE – poradíme, jak si je doma připravit