INDIE na talíři >>> Chicken korma & naan

Datum: 23.1.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Ilona Bansal

Počet osob:

Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.

V čem se na kurzu zdokonalíme?
- seznámíme se s indickými surovinami a kořením
- dozvíte se, jak pracovat s kořením tak, abyste z něj získali co nejvíce chuti a aroma
- ukážeme vám, jak rozpoznat dobré mango a jak nahradit čerstvé mango mimo sezónu
- a na závěr se dozvíte, co to je Mukhwas 

 

Předkrm
ALLO BONDA A RAJČATOVÉ CHUTNEY - kuličky z brambor a kešu ořechů smažené v těstíčku z cizrnové mouky

 

Hlavní chod VEGI
BAINGAN BHARTA & CHAPATI - curry z pečeného lilku s hráškem a nejběžnější indický chléb – placka chapati

 

Hlavní chod
CHICKEN KORMA & NAAN - kuřecí kousky v jemné omáčce s mandlemi podávaná se všemi milovanou indickou plackou naan

 

Dezert
MANGOVÁ PĚNA S KARDAMOMEM - jemná nadýchaná pěna z manga se špetkou aromatického kardamomu

 

Dárek pro vás:
Domácí MÁSLO GHEE – poradíme, jak si je doma připravit