Moderní česká kuchyně

Datum: 6.2.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Uvařte si s námi tradiční českou kuchyni podle receptů našich babiček!

 

Motto: Ta největší česká klasika na našem stole.

 

V čem se na kurzu zdokonalíme:
- ukážeme si, jak vyfiletovat rybu a jak ji správně připravit
- povíme si, jak uvařit rybí vývar
- uvaříme si dokonalou kulajdu a vyzkoušíme si, jak na zastřené vejce
- naučíme se hrnkový knedlík a krok za krokem i skvělou svíčkovou omáčku
- povíme si, jak postupovat při přípravě čirého hovězího vývaru
- připravíme si tradiční sladkou tečku z vařených brambor

 

Uvítáme vás:

  • škvarkovou pomazánkou s domácím kmínovým chlebem


Uvaříme si tradiční, a zároveň moderní, české menu:

  • filátko z candáta, omáčka z říčních ráčků s křenem, glazovaná jablka
  • krémová kulajda s houbami, zastřeným vejcem a čerstvým koprem
  • špikovaný hovězí váleček ze stařeného masa, svíčková omáčka, hrnkový knedlík
  • bramborové lokše s povidlím a sušeným ovocem, ořechy a zakysanou smetanou


Z kurzu si navíc odnesete recept na voňavý domácí kmínový chléb ;-)