Klasická italská kuchyně

Datum: 5.2.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

MENU:

  • Na uvítanou
    Domus Picta Prosecco Treviso DOC Extra dry
    Italské víno z bílé odrůdové révy. Vyznačuje se zelenkavými odlesky, unikátní vůní a jemně ovocnou chutí.
  • Houbové risotto
    Naučíme se, jaké odrůdy rýže jsou nejvhodnější a proč. Jak dosáhnout plné chuti a krémovitosti risotta. Typy servírování a způsoby uchování.
  • Špagety Aglio olio e peperoncino
    Nejzásadnější je správně provedená technika a výběr kvalitních surovin. To nás čeká při přípravě jednoho z nejznámějších receptů italské kuchyně.
  • Pizza Margherita
    Jeden z receptů, který obletěl celý svět a získal nespočet variací. Ukážeme si základní recepturu na těsto a připravíme pomocí pár špičkových surovin dokonalou pizzu.
  • Tiramisu
    Nejslavnější italský dezert, který je připravený z autentických surovin vytvoří neopakovatelný zážitek.
  • Espresso Saccaria café Do Sul Bar
    Jde o směs více druhů kávy Arabiky a Robusty. Káva patří mezi nejlepší směsi pražírny Saccaria café. Voní po hořké čokoládě.

 

Ilustrační foto: