SOUSEDÉ na talíři - Rakousko, Německo, Švýcarsko

Datum: 7.9.2021, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Rakouská, německá a švýcarská kuchyně jsou kuchyněmi tradičními a jsou velmi blízké té naší.

Co mají společného? Poctivá a vydatná jídla. Od švýcarských KALBSGESCHNETZELTES,německých špekových knedlíků po rakouský Tafelspitz.

Šéfkuchař Honza Rimpler vám krok za krokem ukáže, jak se od základů postupně propracovat k dokonalému výsledku.

 

Menu,které si společně připravíme:

  • Tafelspitz - hovězí květová špička v silném vývaru se zeleninou a pažitkovými bramborami, podávané s bylinkovou a křenovou omáčkou, fritátové nudle (Rakousko)
  • Kalbsgeschnetzeltes z telecí svíčkové, bramborové rösti - nudličky z telecí svíčkové se žampiony ve smetanové omáčce s bílým vínem (Švýcarsko)
  • Schäufele mit speckknödel - rolované vepřové ramínko s omáčkou z černého piva, červené zelí s jablky, špekový knedlík (Německo)
  • Marzipanknödel - hruškové knedlíky s marcipánem, krém z pravé vanilky (Rakousko)