KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone

Datum: 23.4.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Připravit královský steak je umění a dovést ho k dokonalosti v kombinaci s přílohami, omáčkami a dipy stejně tak. Hledáte kulinářský zážitek, kde je kvalitní maso v každém chodu surovinou číslo jedna? Pak je tento kurz šitý na míru přímo vám. Rozpálíme pánev i gril. Ochutnáme steak v klasické úpravě i zauzený. A navíc se naučíme i domácí burger!

V čem se zdokonalíme?
- naučíme se rozpoznat vyzrálost a křehkost hovězího masa na nejvyšší kulinářské úrovni
- připravíme si tři druhy královských hovězích steaků - Tomahawk, Hanger, T-bone; a doporučíme i další steakové partie a jejich vhodnou úpravu
- prozradíme si tip na rychlou domácí majonézu v různých obměnách
- povíme si, jak na domácí pečivo, které hravě zvládnete – cibulová bageta, burger houska
- povíme si o vhodném poměru hovězího masa, díky kterému docílíme šťavnatého burgeru
- Tomahawk je cca kilový steak z vysokého roštěnce s kostí a výrazným tukovým mramorováním; tuk je nositelem chuti, a proto tento steak chutná tak božsky
- vysvětlíme si rozdíl mezi mokrým a suchým zráním
- připravíme si netradiční přílohu – karamelizovanou karotku a k ní klasickou pepřovou omáčku
- předvedeme si, jak si krátce zaudit maso na grilu - ochutnáme zauzený Hanger steak
- o T-bone steaku se říká, že je králem hovězích steaků, je to přirozeně kořeněné hovězí maso výrazné chuti
- na závěr pro vás máme tip na jednoduchý a lehký dezert po grilování – sezónní ovoce v Bourbonu, doma je můžete vyzkoušet i v jiné alkoholové variaci

 


Menu:

  • amuse bouche: pomalu pečený roastbeef z nízkého roštěnce, cibulová bageta, laktonéza z červené řepy s wasabi
  • Cheeseburger z vyzrálého hovězího masa s cheddarem a nakládanou zeleninou, limetkový dip a domácí BBQ omáčka (pánev)
  • Tomahawk steak z vysokého roštěnce s kostí na grilu, karamelizovaná baby karotka s ořechy a balsamico redukcí, pepřová omáčka (gril)
  • zauzený Hanger steak, omáčka z černého piva a pečených rajčat, domácí rozmarýnový chléb (pánev + gril)
  • T-bone steak – král hovězích steaků z vyzrálého hovězího masa, ragú z čerstvých hřibů a fava fazolí (gril)
  • flambované sezónní ovoce v Bourbonu, šlehaná smetana s vanilkou a mátou

 

Domů k telce jako dárek jeden pivní speciálek :-)
Na kurzu budeme grilovat na unikátních grilech Big Green Egg.