ZIMNÍ GRILOVÁNÍ - vepřové ramínko, Tomahawk, telecí ossobuco

Datum: 1.12.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Grilování v zimě? Při správně zvolených úpravách ano! Uzení, pečení při nízké teplotě, nebo grilování mas vcelku. Ochutnáme jedinečný čtyřkilový kus hovězího masa z vysoké roštěné. Zatímco grily pracují, my si připravíme vše ostatní. Zahřejeme se bílým svařákem a punčem.

 

V čem se zdokonalíme?
- jak naložit a zaudit lososa
- jednoduché domácí pečivo a jeho úprava v grilu
- jak připravit maso vcelku, vhodné marinády a tipy
- jak na trhané vepřové maso a omáčku rouille

 

Menu:

  • Zauzený marinovaný losos na ciderovém prkénku, koprový dip, domácí bageta
  • Trhané vepřové ramínko, houska z litinové pánve, omáčka rouille, salát z ředkviček a dýně
  • Tomahawk vcelku – hovězí žebro s vysokým roštěncem, grilovaný chřest ve slanině, pečené brambory
  • Telecí ossobuco na víně, gremolata, pyré ze zauzeného celeru