RYBY mořské & sladkovodní

Datum: 30.4.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Chystáte se na dovolenou a za gurmánskými zážitky? Buďte o krok napřed před místními kuchaři a naučte se pracovat s dokonalými surovinami, jakými ryby jsou.

Středomořské slávky, mečou a mořský vlk jsou zástupci oblíbených přímořských oblastí.

Pstruh a candát patří mezi hvězdy českých řek a rybníků.

 Co se na kurzu dozvíme?

- jak na jednoduchou, ale dokonalou přípravu slávek, jak je opracovat, poznat čerstvost a s čím je nejlépe kombinovat

- ukážeme si, jak vyfiletovat pstruha a jak ho nejlépe upravit aby nebyl vysušený

- jak upravit mečouna a v čem je vhodné ho marinovat

- tip na filet z ryby plněný čerstvým špenátem - candát 

- jak připravit jednu z nejúžasnějších úprav ryb v celku - solnou krustu a v ní mercedes mezi rybami mořského vlka

 

MENU:

  • Slávky na víně a zelenině, bílá bageta
  • Steak z marinovaného mečouna, salát z wakame řas, hrášek s mátou
  • Filátko z potočního pstruha na kmínovém oleji, svěží okurkový salát s hruškou a ředkvičkou
  • Mořský vlk v solné krustě, kořeněná pečená zelenina
  • Rolované filátko z candáta se špenátem, koprový dip, pečivo

 

Ilustrační foto: