RYBY mořské & sladkovodní

Datum: 28.11.2018, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Mořský vlk, mečoun a okouník mořský. Tři zástupci úžasných mořských ryb v několika zajímavých úpravách na vašem stole. V sezóně výlovů si taky ukážeme, jak upravit naše dvě nejoblíbenější sladkovodní ryby - pstruha a kapra.

 

V čem se na kurzu zdokonalíme?

- dáme vám skvělý tip na domácí zavináč – jaké druhy ryb můžete použít a jak připravit chutný nálev
- jak upravit mečouna a v čem je vhodné ho marinovat
- vykostíme si pstruha a ukážeme si jeho úpravu před vařením
- ukážeme si pečení celé ryby, výhody a tipy na zachování plné chuti
- předvedeme si, jak vyfiletovat kapra, zbavit ho kostí a namarinovat

 

MENU:

  • Zavináče z okouníka mořského se šalotkovým salátem
  • Steak z marinovaného mečouna, salát z wakame řas, hrášek s mátou
  • Filátko z potočního pstruha, křenový krém, rukolový salát s ředkvičkou
  • Mořský vlk v solné krustě, kořeněná pečená zelenina
  • Kapří hranolky ve vinné marinádě, hořčicová majonéza s kapary

 

Ilustrační foto: