GRILOVACÍ TOPOVKY >>> inspirace na začátek grilovací sezóny

Datum: 7.3.2019, 16:30 - 21:00
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Načerpejte inspiraci pro grill párty s přáteli. S námi se stanete mistry svého grilu a skvělými hostiteli. Lehké pokrmy, kvalitní suroviny a čerstvé bylinky, které jídlu dodávají fantastickou chuť, vytvoří v kombinaci s kuchařskými dovednostmi dokonalou gastronomickou událost. Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také?

Jsme si jistí, že tímto zážitkovým dárkem svého muže nadchnete! :-)

 

Motto: "Grilování - kulinářská technika pro ty, kteří už nechtějí maso jen opékat."

 

MENU - GRILOVACÍ TOPOVKY (vhodné na všechny typy grilů):

  • Treska grilovaná v mangoldovém listu, marinovaná v marocké marinádě chermoula, cizrnový hummus s koriandrem
  • Zauzený Hanger steak, omáčka z černého piva a pečených rajčat, domácí rozmarýnový chléb
  • BEST OF AMERICAN BURGER - šťavnaté hovězí, slanina, vejce, karamelizovaná cibulka, tennessee omáčka s medovou whiskey
  • Rump steak ze stařeného hovězího, rančerský dresink, hasselback brambory s gorgonzolou
  • Grilovaná hruška s praženými pekanovými ořechy, smetanový slaný karamel

 

V čem se na grilu zdokonalíme?
- vysvětlíme si, jak při grilování pracovat s kořením, marinádou, nebo glazurou
- ugrilujeme si tresku v mangoldovém listu s výraznou exotickou chutí marinády chermoula (bez použití alobalu) s lehkou přílohou: cizrnovým hummusem s koriandrem
- předvedeme si, jak si krátce zaudit maso na grilu
- ochutnáme zauzený Hanger steak 
- složíme si nejtypičtější americký burger v domácí housce
- povíme si, jaké maso je do burgeru nejvhodnější a jak je opékat (v zimě doma na pánvi, v létě na grilu)
- společně si orestujeme zlatavou karamelizovanou cibulku, která v burgeru nesmí chybět
- ochutnáme tennessee omáčku s výrazným whiskey aroma
- vrhneme se na hovězí steak a prozradíme si několik zásad, abychom docílili krásně šťavnatého masa
- rump steak je hovězí zadní s perfektním tukovým krytím; k němu si připravíme rančerský dresink s česnekem a bylinkami a vynikající brambory hasselback s gorgonzolou
- menu zakončíme dezertem z grilu a společně si ukážeme, jak připravit lahodný karamel bezpečně a bez připálení :-)

 

Ke grilovanému menu pro vás bude připravený čerstvý a křupavý domácí chléb, který si díky receptu od nás budete moci doma také připravit. Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Gre-en Egg. Dřevěné uhlí pokrmy krásně ovoní!