INDIE na talíři >>> menu přidáno ;-)

Datum: 20.11.2018, 16:30 - 21:00
Lektor: Ilona Bansal

Počet osob:

Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.

 

V čem se na kurzu zdokonalíme?
- seznámíme se s indickými surovinami a kořením
- dozvíte se, jak pracovat s kořením tak, abyste z něj získali co nejvíce chuti a aroma
- vysvětlíme si, jak fermentovat luštěniny a rýži na výrobu placky dosa
- naučíte se vyrábět klasický indický sýr paneer a jeho různé chuťové obměny
- vysvětlíme si, jak poznat a kde koupit kvalitní basmati rýži
- ukážeme vám, jak rozpoznat dobré mango a jak nahradit čerstvé mango mimo sezónu
- a na závěr se dozvíte, co to je Mukhwas 

 

MASALA DOSA
Typické jídlo jižní Indie, které se podává většinou jako snídaně. Jsou to velmi tenké fermentované placky z luštěnin a rýže podávané s kořeněnou směsí brambor a kešu ořechů a různými druhy chutney.

 

MASOOR DAL & PANEER PARATHA
Dal znamená luštěninové jídlo a má velmi mnoho variací.
Masoor dal je jednoduchý recept na lahodné jídlo z červené čočky. K němu se báječně hodí placka plněná typických indickým sýrem.

 

BUTTER CHICKEN & BASMATI RÝŽE
Všemi milované kuře v jemné krémové rajčatové omáčce, jedno z nejznámějších a nejpopulárnějších indických jídel.

 

MANGO LASSI
Indickou hostinu zakončíme sladkou tečkou, kterou je hustý jogurtový nápoj s mangem okořeněný mletým kardamomem.

 

DÁREK pro vás:
Domácí MÁSLO GHEE – poradíme, jak si je doma připravit