Vegetariánský kurz vaření - miso, curry, quiche (nejen pro vegetariány)

Datum: 5.11.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Petr Brňák a Leoš Bujáček

Počet osob:

 

Vegetariánský kurz vaření (nejen pro vegetariány).

CHUTNĚ, NÁPADITĚ, SVĚTOVĚ...

 

Uvítáme vás kanapkami:
- focaccia s lilkovým kaviárem
- carpaccio z červené řepy a karamelizovaným kozím sýrem
- dýně na kyselo, topinkový prach, uzený créme fresh

 

V čem se na kurzu zdokonalíme?

- při přípravě polévky si ukážeme, jak zpracovat miso pastu
- zabrousíme do velmi populární indické kuchyně a uvaříme si červené curry
- prozradíme si několik nápadů, jak na lehké zeleninové saláty v netradičních kombinacích
- upečeme si vegetariánský francouzský quiche a předáme vám tipy na zpracování několika druhů těst
- na quiche oceníte, že ho lze podávat teplý, i studený - třeba jako netradiční snack
- ukážeme si postup na základ zeleninových omáček
- ochutnáme dezert, kde se mimo jiné naučíme, jak jednoduše a rychle připravit ovocné sorbety

 


VEGI MENU - s porcí inspirace a kreativity:

  • Polévka miso s mořskou řasou wakame, jarní cibulkou, sezamem, koriandrem, smaženým žloutkem, houby shitake
  • Červené curry s kokosovým mlékem, sojové kostky, indické placky
  • Salát z dýně, quinoa, pomeranč, granátové jablko, rukola, dýňová semínka, mozzarella bufala
  • Vegetariánský francouzský koláč quiche, zeleninový jus
  • Cremaux z čokolády, malinový sorbet, čokoládová oplatka, ořechy v karamelu

 

Ilustrační foto: