INDIE na talíři s Ilonou Bansal

Datum: 25.9.2018, 16:30 - 21:00
Lektor: Ilona Bansal

Počet osob:

Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.

 

V čem se zdokonalíme?
- seznámíme se s indickými surovinami a kořením
- povíme si, jak pracovat s kořením tak, abychom z něj získali co nejvíce chuti a aroma
- vysvětlíme si, jak pracovat s čerstvým tamarindem
- naučíme se vyrábět klasický indický sýr paneer a jeho různé chuťové obměny
- připravíme si placku Laccha paratha tak, aby šly jednotlivé vrstvy krásně od sebe
- ukážeme si různé druhy marinád na maso a ryby
- řekneme si, jak zpracovat šafrán, aby pustil co nejvíce barvy a chuti
- ukážeme si, jak rozpoznat dobré mango a jak nahradit čerstvé mango mimo sezónu
- a na závěr si prozradíme, co to je Mukhwas a jak se jí

 

Welcome Drink: Mango sekt

 

Předkrm
PUNJABI SAMOSA & TAMARIND CHUTNEY - smažené taštičky plněné směsí brambor, hrášku, kešu ořechů a koření, podávané s tamarindovou omáčkou

 

Hlavní chod
SHAHI PANEER & LACCHA PARATHA - indický sýr v jemné smetanové omáčce podávaný s vrstvenou plackou

TANDOORI TIKKA TRIO, ŠAFRÁNOVÁ RÝŽE & RAITA - tři druhy špízů: 

  • Chicken tikka: kuřecí kousky marinované v kořeněném jogurtu
  • Paneer shashlik: indický sýr s paprikou a cibulí
  • Tandoori Jhinga: krevety marinované v koriandru, česneku a zázvoru
  • podávané s rýží provoněnou šafránem a se dvěma druhy jogurtových omáček – cibulovou a ananasovou

 

Dezert
MANGOVÁ PĚNA - jemná nadýchaná pěna z manga se špetkou aromatického kardamomu


Dárek pro vás:
Domácí MÁSLO GHEE – poradíme, jak si je doma připravit
Recept na chléb NAAN