SOUSEDÉ na talíři - Rakousko, Německo, Švýcarsko

Datum: 25.2.2020, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Rakouská, německá a švýcarská kuchyně jsou kuchyněmi tradičními a jsou velmi blízké té naší.

Co mají společného? Poctivá a vydatná jídla. Od německých špekových knedlíků po rakouský Tafelspitz.

Jsou to vynikající klasiky. Jejich příprava vám dá kuchařský základ, díky kterému se budete cítit při vaření jistější.

Šéfkuchař Honza Rimpler vám krok za krokem ukáže, jak se od základů postupně propracovat k dokonalému výsledku.

MENU, KTERÉ SI SPOLEČNĚ PŘIPRAVÍTE:

  • Tafelspitz - hovězí květová špička v silném vývaru se zeleninou a pažitkovými bramborami, podávané s bylinkovou a křenovou omáčkou, fritátové nudle (Rakousko)
  • Kalbsgeschnetzeltes z telecí svíčkové, bramborové rösti - nudličky z telecí svíčkové se žampiony ve smetanové omáčce s bílým vínem (Švýcarsko)
  • Schäufele mit speckknödel - rolované vepřové ramínko s omáčkou z černého piva, červené zelí s jablky, špekový knedlík (Německo)
  • Marzipanknödel - hruškové knedlíky s marcipánem, krém z pravé vanilky (Rakousko)