GRILOVÁNÍ - masa, steaky, omáčky, přílohy - menu II.

Datum: 15.6.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Načerpejte inspiraci pro grill párty s přáteli. S námi se stanete mistry svého grilu a skvělými hostiteli. Lehké pokrmy, kvalitní suroviny a čerstvé bylinky, které jídlu dodávají fantastickou chuť, vytvoří v kombinaci s kuchařskými dovednostmi dokonalou gastronomickou událost. Říká se, že grilování je doménou mužů, jejich rituálem a oblastí, do které nesmí vkročit nikdo jiný. Platí to u vás doma také? :-)

 

Motto: "Grilování - kulinářská technika pro ty, kteří už nechtějí maso jen opékat."

 

V čem se zdokonalíme?
- řekneme si, jak vhodně namarinovat a upravit hovězí žebro na gril
- projdeme se světem vyzrálých steakových mas a ukážeme si, jak poznat vyzrálé hovězí maso
- ugrilujeme si krále hovězích steaků T-bone
- naučíme se masa vhodně marinovat a grilovat tak, aby byla křehká a šťavnatá
- připravíme si vynikající omáčky a skvělou salsu
- připravíme si několik druhů příloh, které se k menu výborně hodí – domácí pečivo, křenový salátek, grilovanou červenou řepu
- společně si naservírujeme osvěžující domácí mojito zmrzlinu

 

Menu:

  • Hovězí žebro s kaparovým máslem s ančovičkou, kmínové kefírové housky, křenový salát s jablky
  • Rolované vepřové koleno bez kosti, zauzené na ovocných pilinách, omáčka z černého piva a papriček chipotle
  • Filetovaný Rump steak ze stařeného hovězího, salsa z grilovaných paprik a cuket
  • Královský T-Bone steak z vyzrálého hovězího, omáčka bloody mary a kořeněná grilovaná červená řepa
  • Grilovaný ananas v kokosové krustě, domácí jogurtová mojito zmrzlina

 

Ke grilovanému menu pro vás bude připravený čerstvý a křupavý domácí chléb, který si díky receptu od nás budete moci doma také připravit.

Na kurzu grilování budeme grilovat na špičkových unikátních grilech Big Green Egg.