VEGETARIÁNSKÝ kurz vaření - artyčok, čekanka, pak choi (nejen pro vegetariány)

Datum: 4.6.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Petr Brňák a Leoš Bujáček

Počet osob:

 

Vegetariánský kurz vaření (nejen pro vegetariány). Vaříme zeleninové pokrmy CHUTNĚ a NÁPADITĚ. 

 

V čem se na kurzu zdokonalíme?

- povíme si, jak vařit krémové zeleninové polévky (bez lepku) a jak v kuchyni využít lanýžový olej/máslo
- ukážeme si, jak vytvořit efektní dochucenou pěnu, v našem případě levandulovou a vysvětlíme si její další využití 
- připravíme si základní vinaigrette na salát 
- řekneme si, jak využívat sezamový olej, koriandr a jak dosáhnout tzv. asijské příchuti správnou kombinací omáček a bylinek 
- uvaříme si krémové italské risotto, naučíme se je dochutit a vysvětlíme si, jak docílit co nejlepší krémovitosti
- naložíme si základní zeleninu a ukážeme si výrobu láku 
- předvedeme si, jak rychle a efektně připravit dezert a mousse a vysvětlíme si složení dezertu 

 

VEGI MENU:

  • Krém z jeruzalémského artyčoku s lanýžem
  • Salát z pečené řepy, levandulová pěna, čekanka, vinaigrette, krémový sýr
  • Rýžové zeleninové nudle, koriandr, sezam, bazalka, arašídy, tofu, smažená cibule, máta, limeta, česnek
  • Celerové risotto, kadeřávek, grilovaný pak choi, nakládaný celer
  • Kokosová panna cotta, mučenka, mousse z bílé čokolády