Dokonalé domácí espresso

Datum: 19.3.2018, 18:00 - 19:30
Lektor: Michal Kolář

Počet osob:

Obsah workshopu:
- chuť kávy
- výběr kávy
- nastavení automatického domácího kávovaru
- údržba kávovaru pro dokonalé espresso
- rady a tipy k přípravě kávy


Workshop Dokonalé domácí espresso je rozdělený do 4 tématických okruhů. V prvních dvou částech se budeme věnovat poznávání kávy. Povíme si něco o pěstování, sběru a pražení kávy. Přiblížíme si originální degustaci kávy jako v italské pražírně.

Dále se budeme zabývat vhodným výběrem kávy, kterou můžeme běžně koupit. Vysvětlíme si, podle jakých kritérií kávu vybírat, jak ji skladovat a především jak ji nastavit na našem domácím kávovaru.

 

V praxi si ukážeme, jak se nastavuje mlýnek, teplota kávy, síla a velikost šálku. Vysvětlíme si, proč tyto věci nejvíce ovlivňují naše dokonalé espresso. V praxi si také předvedeme, jak nejlépe pečovat o kávovar, ať už máte jakýkoliv model. Nejběžnější jsou modely DeLonghi, Jura nebo Saeco. Pro demonstraci budeme využívat modely DeLonghi.

 

Workshop pořádáme pro min. 6 a max. 10 hostů.