Latinsko-americká kuchyně s Honzou Rimplerem

Datum: 13.11.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:


Latinsko-americká kuchyně se zastávkou v Peru :-)

Znáte peruánské delikatesy? Přijďte se naučit osobité kombinaci chutí a surovin, které nás s jihoamerickým kontinentem spojují. Brambory – kukuřice – kuře – hovězí – ryby. Zážitky ze západní polokoule, přímo z Limy, vám u vaření povypráví šéfkuchař Honza Rimpler.


V čem se zdokonalíme?
- namarinujeme si bílou tresku v limetkové šťávě a řekneme si, jaké další druhy ryb jsou vhodné na ceviche úpravu
- připravíme si netradiční přílohu: praženou a vařenou kukuřici a batáty
- ukážeme si marinádu vhodnou na kuřecí maso a povíme si, jak docílit toho, aby bylo maso křehké; špízy si poté ugrilujeme
- prozradíme si recept na domácí pečivo
- připravíme si hovězí svíčkovou na minutku v kombinaci s výraznou aromatickou surovinou koriandrem
- řekneme si, proč v kuchyni používat chilli papričky a v čem je paprička aji amarillo jiná
- usmažíme si peruánské koblihy s karemelovým sirupem, který je výborný také na palačinky

 

Welcome drink:
Chicha morada – osvěžující nápoj z fialové kukuřice a ananasu s vůní skořice

 

Menu:

  • Ceviche z bílé tresky, kukuřice, batáty – tradiční peruánský pokrm
  • Anticucho de corazon, pollo a higado de pollo – marinované ohnivé špízy z kuřecího masa a jater na grilu, trhaný salát, domácí pečivo
  • Lomo saltado, arroz con cilantrohovězí svíčková s papričkami aji amarillo a koriandrovou rýží
  • Picarones se skořicovým sirupemnadýchané kroužky z dýně a batátů

 

Picarones patří jednoznačně k peruánskému street food. Když se projdete v Peru po ulici, na tyto koblihy určitě narazíte! :-)