ŠPANĚLSKO na talíři

Datum: 27.2.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: David Díaz Delgado

Počet osob:

Španělská kuchyně je čerstvá a barevná. Olivový olej, plody moře, ryby a různé druhy zeleniny vytvoří harmonii chutí a přenesou vás do srdečně ohnivé země – překrásného Španělska. Atmosféru a zážitek z jídla dotváří španělská hudba doprovázená typickými hudebními nástroji, jako jsou španělské akustické kytary a kastaněty.

V čem vás zdokonalíme?
- vymixujeme si studenou zeleninovou polévku gazpacho a dozdobíme ji křupavými krutony
- upečeme si španělské národní jídlo katalánský bramborový koláč
- ukážeme si, jak vyrobit lahodnou karamelizovanou cibuli
- připravíme si oblíbený španělský tapas – pečené krevety a baby úhoře, kterému Španělé říkají gulas
- připravíme si základ na rýži a orestujeme si mořské plody (krevety a kalamáry)
- uvaříme si paellu podle tradiční receptury v typických paella pánvích
- menu zakončíme dezertem ze španělského Katalánska - voňavým krémem catalana

Menu:
• GAZPACHO ANDALUZ CON SUS VERDURITAS - studená zeleninová polévka Gazpacho
• TORTILLA DE PATATAS CON CEBOLLA - bramborový koláč s karamelizovanou cibulí
• GAMBAS AL AJILLO CON GULAS DE AGUINAGA - pečené krevety s baby úhořem na česneku
• PAELLA DE MARISCO - rybí paella s mořskými plody
• CREMA CATALANA - katalánský aromatizovaný krém

Podívejte se na fotky z kurzu ve fotogalerii.