FILIPÍNY na talíři s Daliborem Navrátilem

Datum: 19.2.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Dalibor Navrátil

Počet osob:

Filipínská kuchyně se formovala po staletí, a proto je také průsečíkem několika světových kuchyní. Součástí jídelníčku Filipínců jsou běžně ryby, kuřecí, vepřové a hovězí maso. Dokonce i pro nás v těžko pochopitelných podmínkách jsou schopní uvařit výborné jídlo z levných řezů mas.

 

Menu, ve kterém se společně zdokonalíme:

  • Smažené masové závitky Lumpia z jarního roládového těsta s marinovanými výhonky a pikantním mango chutney
  • Tradiční polévka Hototay s kousky vařených mořských ryb a plodů v silném rybím vývaru s restovaným lilkem a červenou cibulí
  • Na dřevěném uhlí grilovaná vepřová krkovice Liempo s pečenou bramborou ve slupce a pikantní pastou z mořských korýšů
    • kombinace restovaných krevet, sardinek, chilli papriček a drcených rajčat
  • Národní filipínské jídlo Kalderetang baka z hovězího masa v silné hnědé omáčce s restovanou zeleninou, bramborami a slaným sýrem

 

Nechte se provést vařením národních filipínských pokrmů s vyprávěním Daliborových zážitků z cest :-)