Hovězí pečínky s Daliborem Navrátilem

Datum: 7.3.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Dalibor Navrátil

Počet osob:

Příprava tradičních hovězích pečení vám může připadat příliš zdlouhavá. Výsledkem však bude křehké a šťavnaté maso, na kterém si pochutnáte. Zatímco na přípravu steaků je zapotřebí masa vyzrálého, měkkou pečínku vytvoříte i z klasického a hlavně cenově dostupnějšího masa. Věděli jste, že hovězí pečeně Esterházy je pojmenovaná podle barona Pála Esterházyho, který byl považován za jednoho z největších labužníků své doby?

 

Motto: Chce to čas, znát základní úpravy a pochvala za výtečnou pečeni se od vašich hostů dostaví!

 

V čem se zdokonalíme?
- naučíme se zpracovávat tyto části hovězího:
     - hovězí loupaná plec
     - hovězí falešná svíčková
     - hovězí brisket
- připravíme si čtyři druhy hovězích pečínek
- povíme si, proč je vhodné maso špikovat a jaké suroviny lze pro špikování použít
- ukážeme si základní kuchařské techniky, jak hovězí masa v kuchyni vhodně zpracovat (dušení, pečení, restování …)
- řekneme si, jak připravit silný hovězí vývar
- poradíme, jaká další masa jsou k přípravě pečení vhodná
- připravíme si dva druhy tradičních příloh, které jsou dnes na talíři spíše vzácně, protože je v dnešní době nahradily těstoviny nebo rýže

 

Společně si připravíme:

  • Hovězí pečeně Esterházy
  • Štěpánská hovězí pečeně špikovaná mléčným špekem a vařeným vejcem
  • Špikovaná hovězí plec na červeném víně a kořenové zelenině
  • Pečené hovězí špalíčky na zkaramelizované cibuli
  • Krupicové noky
  • Bramborové placky