RYBY S VŮNÍ STŘEDOMOŘÍ

Datum: 23.2.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Naučte se s námi připravovat dary moře, které s sebou přinesou svěží závan mořského vzduchu...

Olivový olej, zelenina, ryby, víno, bylinky. Středomořská kuchyně je jednou z nejzdravějších kuchyní světa. S námi ochutnáte rozmanité menu, ve kterém je každá surovina vitamínovou bombou...

Společně se zdokonalíme:
- ve filetování mořských ryb
- ve vaření pravého italského risotta
- řekneme si, jak připravit chobotnici a mořské plody tak, aby byly vždy měkké
- naučíme se skvělou salsu z grilované zeleniny
- ukážeme si základní recept, jak si poradit v kuchyni se slávkami
- připravíme si studené omáčky vhodné k rybám i ke grilování – z oliv, mojo rojo, mojo verde, bazalkové pesto

 

Welcome drink na uvítanou:

  • Řecké ouzo na ledu

 

Uvaříme si lehké středomořské menu:

  • Filátko z pražmy a mořského vlka na šalvějovém másle, salsa z grilovaných lilků, cukety a rajčat
  • Sépiové risotto s grilovanou chobotnicí a krevetami
  • Plněné kalamáry mladým špenátem, sušenými rajčaty a parmazánem, olivová omáčka, fenyklový salátek s pomerančem
  • Slávky na víně se zeleninou a bylinkovou bagetkou


Šéfkuchař Honza připraví k menu domácí voňavé bagetky, na které si také odnesete recept.