Datum: 6.3.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Ilona Bansal
Indická kuchyně je velmi barevná, výrazná a rozmanitá, stejně tak jako Indie celá. Každý stát má svá specifická jídla, dokonce i každá rodina má své recepty. Vaření indických jídel je trochu jako alchymie, přidáním špetky koření nebo změnou kořenící směsi můžete docílit úplně jiných chutí a celé jídlo posunout o hodně výš. Vaření každého jídla je proto úžasným zážitkem.
Předkrm
ONION BHAJI & MINT CHUTNEY - cibule s koriandrem smažené v těstíčku z cizrny, mátové čatní
Hlavní chod VEGI
DAL PALAK s rýží - luštěninové curry se špenátem; basmati rýže; vegetariánský pokrm
Hlavní chod
BUTTER CHICKEN & NAAN - jeden z nejznámějších indických masových pokrmů, kuře v jemné krémové máslové omáčce
A jako příloha velmi oblíbený indický chléb Naan.
Dezert
KHEER - rýžový puding s ořechy a šafránem; typický indický dezert, který nesmí chybět u žádného slavnostního menu
Dárek pro vás:
Domácí MÁSLO GHEE – poradíme, jak si je doma připravit