Trendy pokrmy z kuřete

Datum: 13.2.2018, 16:30 - 20:30
Lektor: Pavel Veigl

Počet osob:

KURZ JE VELMI VHODNÝ I PRO TY, KTEŘÍ V KUCHYNI TEPRVE ZAČÍNAJÍ.

Kuřecí maso patří v české kuchyni k těm nejoblíbenějším. Svou lehkostí, jednoduchostí a nenáročností je součástí jídelníčku mnoha sportovců, „dietářů“, dětí. Na druhou stranu je kuřecí maso často kritizované. My v Kuliner pracujeme s kuřetem žluté barvy, které je krmeno kukuřicí. Sami budete překvapeni, jak je takové kuře všem dostupné a jak se dají s celým kuřetem vytvořit slavnostní i běžné pokrmy pro více osob za příjemnou cenu. K tomu všemu vám ukážeme a naučíme vás mnoho vychytávek, které se stanou součástí vašeho domácího vaření.

V čem vás zdokonalíme?
- vykostíme si kuře a zpracujeme všechny jeho části
- při přípravě ragú si ukážeme část masa, které je v celém kuřeti nejjemnější
- založíme si poctivý vývar, který je základem všech kuchyní a využijeme jej pro přípravu omáček
- zabalíme si roládu z vykoštěného stehna a naplníme ji sezónními surovinami
- připravíme si kuřecí supreme, tolik oblíbený ve francouzské kuchyni
- nakrájíme zeleninu způsobem brunoise a upravíme ji do podoby zdravé a lehké přílohy k masu
- opečeme si kuře, aby bylo zlatavé, křupavé a zároveň šťavnaté
- uvaříme si smetanové flameri provoněné čerstvou vanilkou, které bude dokonalou sladkou tečkou na závěr

Menu:
• Ragú z barevné čočky s kuřecím masem na bylinkovém másle
• Poctivý kuřecí vývar jako základ kvalitní gastronomie
• Roládka plněná nádivkou s máslovou emulzí
• Kuřecí prso (supreme) s brunoise zeleninou a parmesánovým velouté
• Krupicové flameri s omáčkou z čerstvého ovoce

K masu budeme mít připravený čerstvě pečený chléb se sušenými rajčaty a lněným semínkem.

Na cestu domů vám přibalíme jeden litr kvalitního kuřecího vývaru :-)