GRILOVÁNÍ PO ITALSKU - párováno s PROSECCEM +SOUTĚŽ O BGE

Datum: 6.6.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Máte rádi italské šumivé víno s jemnými bublinkami a jedinečnou svěží chutí? Je slunná Itálie tak trošku vaše srdcovka? Láká vás italská pohoda a italské speciality? V Kulineru to vše můžete zažít. Pusťte se s námi do grilování!


V čem se zdokonalíme?
- připravíme si skvělý, lehký a chuťově vyvážený italský předkrm
- ugrilujeme si telecí svíčkovou, která je v Itálii velmi oblíbeným druhem masa - vitello tonatto, tak zní báječná italská specialita
- ochutnáme výtečnou kombinaci telecího masa a tuňáka
- připravíme si caesar marinádu, ve které je nejen kuřecí maso geniální
- ukážeme si, jak dochutit grilovanou zeleninu a jak ji připravovat
- připravíme si netradiční přílohu – grilovanou polentu
- připravíme si dezert z nektarinky marinované v italském svěžím limetkovém likéru


Italské GRILL MENU s proseccem:

  • Bruschetta s rajčaty a bazalkou na opečené ciabattě
    • Rebuli Valdobbiadene DOCG Brut La Riva
  • Vitello tonnato na grilu - telecí svíčková s tuňákem a sardelovou majonézou s kapary a šalvějí
    • Riva Dei Frati Brut DOCG Valdobbiadene
  • Marinované kuřecí steaky z kukuřičných kuřat v marinádě caesar, grilované zucchini se žampiony, pečená parmazánová polenta
    • Riva Dei Frati Manet Extra Dry
  • Grilované nektarinky v limoncellu, domácí vanilková zmrzlina
    • Riva Dei Frati Claudia Rose Brut

 

Menu na grilu v italském stylu doplníme o lahodná prosecca. Jakub Hájíček by vám o Itálii, italském proseccu a italské kávě mohl povídat dlouhé hodiny. Řekne vám, jak se tato vína pěstují, jaké odrůdy vinaři používají, jak se zorientovat ve značení prosecca a podle čeho si prosecco vybírat.

A to není všechno! Jakub je především profesionálním baristou a speciálně v tento večer mu můžete nahlédnout pod ruce a nechat si připravit cappuccino latté art.