CHŘEST na talíři

Datum: 5.6.2019, 16:30 - 20:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Chřest je lahůdkou králů, která se na našem kurzu snoubí v mnoha úpravách s delikatesami, jako jsou mušle sv. Jakuba, serrano šunka či jehněčí kotletky.

V čem se zdokonalíme?
– naučíme se, jak poznat čerstvý chřest a jak jej oloupat a zpracovat k zachování živin i barvy
– připravíme si základní holandskou omáčku a prozradíme si tipy na její využití
– na pánvi si opečeme opravdovou delikatesu – mušle sv. Jakuba v serrano šunce
– vytvoříme si nálev, který perfektně ochutí chřest
– uvaříme si jemný chřestový krém a lehké nočky do polévky
– ukážeme si neobvyklou úpravu jehněčího masa
– upečeme si klasický francouzský koláč tarte tatin z netradičních surovin provoněný skořicí
– vyrobíme si křehké máslové těsto

Chřestové menu:

  • blanšírovaný bílý chřest s holandskou omáčkou a mušlemi sv. Jakuba v serrano šunce
  • jemný chřestový krém s nočky z medvědího česneku a řeřichy
  • jehněčí kotleta sous vide v bylinkové krustě, smažený chřest, bramborový muffin s chřestem a rozmarýnem
  • rebarborový koláč s karamelizovaným chřestem