ZVĚŘINA NA TALÍŘI

Datum: 6.10.2021, 16:30
Lektor: Jan Rimpler

Počet osob:

Motto:
"Se šípkovou nebo se zelím?!" Připravíme si obě varianty!!!

Na tomto kurzu si řekneme:

  • Jak správně, kvalitně nakoupit různé druhy zvěřiny. Jaké části ze zvěřiny se používají na steaky - na tolik u nás oblíbené omáčky, ragú ale i na jídla z mletého masa.
  • Proč a kdy maso ze zvěřiny marinovat - nakládat.
    Která masa jsou vhodná na špikování a proč. Špikovat můžeme nejen špekem, ale také kořenovou zeleninou.
  • Naučíme se připravit šťavnaté medailonky marinované v nálevu.
  • Uvaříme si vynikající polévku Kaldoun.


Menu:

  • Zvěřinové ragú v listovém těstě, chutney z červené cibule, brusinek a pomerančů
  • Kaldoun - krémová polévka ze zvěřinových kostí a masa, široké nudle, zelenina
  • Špikovaná kančí kýta, podávaná s šípkovou omáčkou nebo s červeným zelím s jablky a brusinkami, hrníčkový žemlový knedlík.
  • Marinované srnčí medailonky, bramborový gratin, madeira omáčka