Naši lektoři

Adie - Adéla Srbová

 

Co byste nám ráda pověděla ze svého profesního života?
Nevím, jestli je to odpověď ve stylu, co bych ráda pověděla, ale nějak cítím, že to musím říct. Cukrařina je opravdu dřina. Zní to sice jako klišé, které se nám může už zajídat, ale ono to tak opravdu je. Nestačí, že vás ta práce baví. Ona vás totiž musí i naplňovat. A to i ve chvílích, kdy jste čtrnáct hodin denně na nohou a i ve chvílích, kdy se vám něco nepovede na poprvé. Takže za ty roky jsem se hlavně naučila vytrvat a rvát se za to, co cítím, že je správně.

Jaké úspěchy Vás provází?
Nejsem ten typ, který by se honil za různými vítězstvími z prestižních soutěží, nebo za počtem medailí. Můj největší úspěch je to, že jsem vybudovala polehoučku svou vlastní značku. To, že jsem se rozhodla dělat věci po svém a jak se zdá, docela dobře to funguje.

Jak a kdy vznikla myšlenka věnovat se sladkým dobrotám?
Ta myšlenka vykrystalizovala po mé stáži na univerzitě v Anglii. Studovala jsem design a jídlo miluji od malička. No a tak se přihodilo, že jsem tyhle dvě vášně začala propojovat. Najednou mi okolí říkalo, jak je to skvělý a že bych se tím měla živit. Poslechla jsem je a nechala se tou myšlenkou nadchnout.

Co nejraději pečete pro Vaše klienty?
Nejradši peču svatební dorty nebo cupcakes na míru svým klientům. Když mi nechají volnou ruku a prozradí, jaké mají rádi chutě, můžu pak v kuchyni volně improvizovat.

Kde se inspirujete a jak rozvíjíte své cukrářské dovednosti?
Inspiruji se prakticky všude. Přírodou to začíná – hodně mě ovlivňují třeba různé vůně, to, co mi připomínají. Dále se inspiruji u světových cukrářů, všeobecně se snažím sledovat trendy ve světě. Moje cukrářské dovednosti plánuji rozvinout na některém z profi kurzů v Londýně. Chystám se tam na podzim, a pak bych chtěla nabité zkušenosti využít v nadcházející svatební sezóně.

Jaký největší dort jste kdy pekla a pro jakou příležitost?
Největší dort byl asi pro 120 osob. Nádherný nahatý svatebáček v lesním stylu. Dělám i hodně sladké bary, takže to není jen o jednom dortu. Spíše o zakázkách, které na sebe navazují. Občas se mi přihodí, že za jednu sobotu musím rozvézt tři svatby celkem třeba pro 300 lidí a to už je docela nálož :)

Co ráda jíte?
Miluji ryby, tepelně upravenou zeleninu, chilli v jakékoli formě. A hodně indickou nebo mexickou kuchyni. Velmi mě totiž baví práce s kořením a propojování různých chutí.

Na jakém sladkém si vždy pochutnáte?
Tohle bude znít asi zvláštně, ale mě už jen tak něco neuspokojí, takže asi na sladkém, na kterém poznám, že ho dělal cukrář, který do toho vložil všechny své dovednosti a péči. Poznám hodně dobře, jestli byly použity kvalitní suroviny, na těch to celé stojí.

Co ráda děláte, když zrovna nepečete?
Moc ráda čtu, mohla bych číst hromady knih za sebou. Poslední dobou taky absolvuji, když to jde, terapii cestováním. Vyčistím si hlavu a sbírám novou inspiraci k další práci. No a poslední obrovskou láskou je surf. Zatím jde spíše o takové moje plácání ve vodě :-) Ještě jsem se neodvážila přestěhovat svou kuchyň někam k oceánu a řídit svůj byznys podle vln :-)

 

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

Dorty 30.1.2018
úterý 16:30
Dorty Lektor:
Adie - Adéla Srbová
volný Detail kurzu Objednat kurz
Dorty 31.1.2018
středa 16:30
Dorty Lektor:
Adie - Adéla Srbová
volný Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoBenefityDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative