Naši lektoři

Zdeňka Mazúrová

 

Bezlepkové pečení je pro většinu z nás velkým oříškem. Zkoušíme a pečeme neustále dokola a pořád se nám nedaří. Vždy se však najde někdo, kdo si tuto cestu prošel před námi, rád nám poradí a předá to nejlepší ze sebe. Přečtěte si, jak to před 9 lety vše začalo! :-)

 

Co byste chtěla, aby o Vás naši hosté věděli?
Moje dcera má celiakii. To mě přivedlo k bezlepkovému pečení. Jednou jsem se i nazlobila, že v kavárnách a restauracích není taková ochota a informovanost o bezlepkovém sortimentu. To mě přivedlo k myšlence dodávat bezlepkové pečení do kaváren. Udělala jsem si průzkum trhu, vyřídila vše potřebné a začala péct. Běžné, obyčejné věci - bublaninu, bábovky, linecké, perník...Ovšem z kvalitních surovin!


Jak dlouho se věnujete bezlepkovému pečení?
Bezlepkovému pečení se věnuji 9 let.

Co Vás na tom baví?
Baví mě, že se mi povede perfektně upéct bezlepkovou verzi, která není k rozeznání od běžné mouky. Že všem chutná bezlepková varianta více než běžná.

Jaké pečivo Vám dalo tzv. zabrat, až jste jej vyšperkovala k dokonalosti?
Je to linecké cukroví. Pět let mi trvalo, než jsem byla spokojená. Mnoho plechů cukroví skončilo v koši. Výsledek nebyl srovnatelný s  cukrovím, na které jsem byla zvyklá. Mým cílem bylo upéct takové linecké, které moji dceři bude chutnat, nebude se lepit v ústech, dokážu jej slepit marmeládou, aniž by se mi rozpadlo v rukou.

Co je pro Vás stále výzvou v bezlepkovém pečení?
Opravdu je to dokonalý moučník, na kterém nikdo nepozná, že je z bezlepkové mouky. Ať chutí, tak konzistencí. Aby moje dcera nestrádala, mohla ochutnat cokoliv a zároveň ostatní členové rodiny a přátelé si pochutnali také.

Kde berete inspiraci?
Mám receptář mojí maminky, kde je většina receptů babičky a prababičky. Také na cestách, v restauracích. Když mi něco chutná, mám tendenci to ihned vyzkoušet. Určitě mám ráda využití sezónních surovin.
Inspirují mě šikovní a nadšení lidé, kteří dělají svoji práci naplno.

Jakého rekordu v bezlepkovém pečení jste dosáhla?
Především je to odezva všech, kdo ochutnal moje pečení. To, že jsou překvapeni, že je to z bezlepkové mouky. Že jsem to zvládla a naše dcera nepocítila v tomto omezení. A dále je to napsání kuchařky bezlepkového pečení. Vyjde v říjnu ve vydavatelství Ikar.

O čem je Vaše bezlepková kuchařka?
Kuchařka je o vyzkoušených receptech. Aby se nikdo nemusel bát, že se mu z bezlepkové mouky nepodaří upéct. Je to návod, jakou mouku potřebujeme k tomu, aby výsledek byl perfektní. Aby to už nebyly jen pokusy a obavy.

Co ráda sama jíte?
Mám ráda kvalitní suroviny. Autentičnost pokrmu. Hlavně, aby byl připravený s nadšením a láskou. To je vždy znát a to potom chutná vše. Ostatně o jídle a surovinách bych mohla hovořit hodiny.

Co ráda děláte, když zrovna nepečete?
Jsem ráda se svojí rodinou. Vařím a poznávám milovanou Itálii.

 

 

 

 

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

Bezlepkové pečení - cukroví a dezerty, které se vám zaručeně podaří! 24.10.2017
úterý 16:30
Bezlepkové pečení - cukroví a dezerty, které se vám zaručeně podaří! Lektor:
Zdeňka Mazúrová
obsazený Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoBenefityDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative