Naši lektoři

Jakub Hájíček

KRÁTKÝ ROZHOVOR S JAKUBEM, jak jinak než O KÁVĚ  :-)

Co Vás přivedlo ke kávě?
Rodiče v roce 1994 založili společnost na prodej kávy. V prostředí kávy se tady pohybuji od základní školy. Do firmy jsem nastoupil před necelými 10 lety. Musel jsem si vytvořit svoje místo ve společnosti a od té doby se věnuji především výběru a prodeji zrnkové italské kávy. Radím zákazníkům, jak kávu připravit co nejlépe. Spoléhají na mé rady a myslím, že dnes máme spokojené zákazníky.

Co bylo impulsem k tomu, že jste se rozhodl předávat zkušenosti o kávě profesionálům a milovníkům kávy?
Určitě to byl zájem mého okolí. To mě inspirovalo připravit první kurz s názvem discover coffee, se kterým jsem začal v roce 2012. Kurzy se pak rozšířily mezi profesionály, díky zkušenostem z profesionálního prostředí mezi zákazníky. Částečně to vzniklo i z mé náročnosti na přípravu kávy, ale především mi šlo o servis k zákazníkovi. Komunikace se zákazníkem a servis je pro mě u kávy to nejdůležitější v profesionální gastronomii.


Jak se sám zdokonalujete v práci s kávou?
Často navštěvuji různé kurzy a workshopy v zahraničí, především v Itálii. Jezdím na workshopy k výrobcům kávovarů, kde se také dozvíte spousty informací o tom, jak funguje celý proces přípravy kávy. Několikrát do roka navštěvuji různé veletrhy po celé Evropě, kde potkávám hodně zajímavých a inspirativních lidí. Na svých kurzech pak často mluvím o těchto zkušenostech a lidech, které jsem potkal.


Na jaké úpravě kávy si nejvíce pochutnáte a proč?
Mám rád velké kavárny a tradiční přípravu italské kávy. Mám rád rychlé espresso, jeden článek v novinách a zpět do práce.


Kdo je Vaše kávová inspirace?
Dritan Alsela. Německý barista, se kterým jsem měl možnost se setkat na veletrhu v Milaně. Je skvělý v tom, co dělá. V Německu provozuje svojí vlastní kavárnu a školu kávy, která je známá po celém světě. Obdivuji jeho osobitý styl a zápal, se kterým pracuje.


O jaký zážitek spojený s kávou se s námi rád podělíte?
Všechny zážitky si vybavuji, když přednáším na kurzech. Vždy, když mluvím o některých z témat, napadne mě nějaký zážitek nebo zkušenost z praxe. Účastníci jistě o mé příběhy nepřijdou :-)

 

Jakub vás provede třemi kávovými workshopy:

  • 1) Z kavárny k domácí přípravě kávy 
    • naučíme vás originální italské espresso, nastavení domácích kávovarů pro vybranou kávu, poradíme rady a tipy k domácí přípravě kávy
    • naučíme vás připravit cappuccino se srdcem uprostřed kávy
    • zaměření workshopu: v hlavní roli espresso, domácí příprava espressa, nastavení domácích kávovarů, okrajově latte art
  • 2) Příprava mléčné pěny a základy LATTE ART
    • naučíme vás připravit originální italskou kávu espresso a přípravu mléčné emulze
    • naučíme se vytvářet obrázky do kávy cappucino
    • poradíme, jak šlehat kávu doma
    • zaměření workshopu: v hlavní roli LATTE ART, příprava espressa pouze okrajově
  • 3) Profesionální příprava a servis kávy espresso
    • naučíme vás originální italské espresso a základy práce na profesionálním kávovaru Nuova Simonelli
    • naučíme vás nastavit manuální i automatické mlýnky, pravidelnou údržbu a filtraci vody
    • budeme se věnovat profesionálnímu servisu kávy i argumentaci s hostem
    • zaměření workshopu: profesionálové z hotelů, restaurací a kaváren
    • Poptávku kurzu zasílejte na: info@kulinerplus.cz 
Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

Není žádný kurz.

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoBenefityDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative