Detail kurzu

Jan Rimpler
KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone

6.4.2019, sobota 16:30 - 20:30, volný
Místo konání: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně,
Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany
Cena: 3200 Kč

Objednat kurz Objednat poukaz

Připravit královský steak je umění a dovést ho k dokonalosti v kombinaci s přílohami, omáčkami a dipy stejně tak. Hledáte kulinářský zážitek, kde je kvalitní maso v každém chodu surovinou číslo jedna? Pak je tento kurz šitý na míru přímo vám. Rozpálíme pánev i gril. Ochutnáme steak v klasické úpravě i zauzený. A navíc se naučíme i domácí burger!

V čem se zdokonalíme?
- připravíme si tři druhy hovězích steaků - Tomahawk, Hanger, T-bone; a doporučíme i další steakové partie a jejich vhodnou úpravu
- ochutnáme nízký roštěnec
- prozradíme si tip na rychlou domácí majonézu v různých obměnách
- povíme si, jak na domácí pečivo, které hravě zvládnete – cibulová bageta, burger houska
- Tomahawk je cca kilový steak z vysokého roštěnce s kostí a výrazným tukovým mramorováním; tuk je nositelem chuti, a proto tento steak chutná tak božsky
- vysvětlíme si rozdíl mezi mokrým a suchým zráním
- připravíme si netradiční přílohu –karamelizovanou  karotku s pepřovou omáčkou
- předvedeme si, jak si krátce zaudit maso na grilu - ochutnáme zauzený hanger steak
- o T-bone steaku se říká, že je králem hovězích steaků, vy budete mít možnost si jej připravit na pánvi
- na závěr pro vás máme tip na jednoduchý a lehký dezert po grilování – flambovaný ananas v Bourbonu


Menu:

amuse bouche:  steak z nízkého roštěnce,cibulová bageta, laktonéza z červené řepy s wasabi
cheeseburger z vyzrálého hovězího masa s cheddarem a nakládanou zeleninou, limetkový dip a domácí BBQ omáčka
Tomahawk steak z vysokého roštěnce s kostí na grilu, karamelizovaná baby karotka s ořechy a balsamico redukcí, pepřová omáčka
zauzený Hanger steak, omáčka z černého piva a pečených rajčat, rozmarýnový chléb
T-bone steak – král hovězích steaků z vyzrálého hovězího masa, ragú z čerstvých hřibů a fava fazolí
flambovaný ananas v Bourbonu, šlehaná smetana s vanilkou a mátou

Na kurzu budeme grilovat na unikátních grilech Big Green Egg.

 

 

Jak prožijete čas s námi?

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

Prosíme vás o příchod 20 - 30 minut před stanoveným začátkem kurzu. Žijeme vařením! Těšíme se, váš Kuliner Tým

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

V SOBOTU: KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone 23.2.2019
sobota 16:30
V SOBOTU: KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone Lektor:
Jan Rimpler
obsazený Detail kurzu Objednat kurz
SOUS VIDE - panenka, steak, roastbeef, supréme, losos 27.2.2019
středa 16:30
SOUS VIDE - panenka, steak, roastbeef, supréme, losos Lektor:
Jan Rimpler
volný Detail kurzu Objednat kurz
HUMR >>> Pro každého z vás bude připravený jeden humří krasavec! ;-) 6.3.2019
středa 16:30
HUMR >>> Pro každého z vás bude připravený jeden humří krasavec! ;-) Lektor:
Jan Rimpler
obsazený Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarKafeservistitanoGastroPlusGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative