Detail kurzu

Jan Rimpler
Oblíbení SOUSEDÉ na talíři - Rakousko, Německo, Švýcarsko

1.10.2019, úterý 16:30 - 20:30, volný
Místo konání: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně,
Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany
Cena: 2700 Kč

Objednat kurz Objednat poukaz

Rakouská, německá a švýcarská kuchyně jsou kuchyněmi tradičními a jsou velmi blízké té naší. Co mají společného? Poctivá a vydatná jídla. Od švýcarských ženevských fondue, německých špekových knedlíků po rakouský Tafelspitz. Jsou to vynikající klasiky. Jejich příprava vám dá kuchařský základ, díky kterému se budete cítit při vaření jistější. Šéfkuchař Honza Rimpler vám krok za krokem ukáže, jak se od základů postupně propracovat k dokonalému výsledku.


V čem se zdokonalíme?
- připravíme si:
      - 3 masa: hovězí květová špička – část hovězího zadního; telecí svíčková – nejlibovější část telecího; vepřové ramínko – šťavnatý kousek k pečení
      - 3 omáčky: bylinková a křenová; smetanová s bílým vínem a žampiony; omáčka z černého piva
      - 3 přílohy: bramborové rösti se slaninou a cibulí; špekové knedlíky; pažitkové brambory
- ukážeme si jak na základní čirý a silný hovězí vývar 
- řekneme si, jak na tradiční rakouskou vložku do polévky – fritátové nudle
- naučíme se v kuchyni pracovat s hovězí květovou špičkou a poradíme, jaké jiné maso lze využít k vaření ve vývaru
- povíme si, jak volit a kombinovat bylinky do omáček
- připravíme si tradiční švýcarskou přílohu z brambor, uzené slaniny a restované cibule
- ukážeme si minutkovou úpravu telecí svíčkové, nejlibovějšího a nejjemnějšího masa
- řekneme si, jak jednotlivé části svíčkové upravovat
- připravíme si vepřovou plec, nejvhodnější část vepřového masa k pečení a naučíme se ji rolovat po kuchařsku
- dohotovíme si zelí a povíme si, jak připravit základ (pak už zvládnete jakoukoliv jinou variantu, např. cibulové, nebo dýňové)
- uvaříme si tradiční německý knedlík vhodný i k hříbkové omáčce nebo ke guláši
- ochutnáme knedlíky s marcipánem a uvaříme si krém z pravé vanilky

 

 

Menu:

 

 

 

 

 

Jak prožijete čas s námi?

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

Prosíme vás o příchod 20 - 30 minut před stanoveným začátkem kurzu. Žijeme vařením! Těšíme se, váš Kuliner Tým

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

Steaky, masa a pivní speciály - dokonalá kombinace SOUTĚŽ O BGE!!! 20.6.2019
čtvrtek 16:30
Steaky, masa a pivní speciály - dokonalá kombinace SOUTĚŽ O BGE!!! Lektor:
Jan Rimpler
Poslední 3 místa Detail kurzu Objednat kurz
Kurz vaření pro děti >>> odměna za vysvědčení 28.6.2019
pátek 15:30
Kurz vaření pro děti >>> odměna za vysvědčení Lektor:
Jan Rimpler
obsazený Detail kurzu Objednat kurz
Teď vaří teenageři!>>>letní párty 29.6.2019
sobota 11:30
Teď vaří teenageři!>>>letní párty Lektor:
Jan Rimpler
obsazený Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner - škola vaření
Provozovatel Jan Rimpler
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ 64474798
DIČ CZ7406143800

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
BiggreeneggKafeservistitano


Sociální sítě
Created by Shot Creative