Detail kurzu

Jan Rimpler
SOUS VIDE - panenka, steak, roastbeef, supréme, losos >>> poslední 1 místo můžete objednat na info@kulinerplus.cz

26.9.2018, středa 16:30 - 20:30, obsazený
Místo konání: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně,
Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany
Cena: 3200 Kč

Objednat kurz Objednat poukaz

 

Metoda vaření sous vide je velmi populární a v posledních několika letech se řadí k moderním technikám vaření. Výsledkem je vždy perfektně uvařené jídlo s intenzivními chutěmi.

Motto:  Vařte pro větší počet lidí bez stresu ;-)

 

Co je metoda sous vide? 
Vaření ve vodní lázni za pomocí vakuovacích sáčků při nízkých a udržovaných teplotách.
cook - chill - regen = uvařit – zchladit - ohřát


Pro koho je kurz určený?
- pro hobby kuchaře, kteří koupi tohoto přístroje zvažují nebo už jej doma mají
- pro profi kuchaře, kteří od našeho šéfkuchaře získají také navíc tipy na úpravu pokrmů v konvektomatu nebo ve frimě


Jaké jsou výhody přípravy masa metodou sous vide?
- široké využití – maso, ryby, drůbež, zelenina
- uchování původních vlastností potravin – vzhled, chuť, vůně, obsah živin
- šťavnatost masa, zeleniny i příloh
- plánování – dostatečně dopředu, příprava stejných porcí, udržení kvality
- úspora na surovinách – velmi malá ztrátovost - cca 5%
- ekonomický provoz – nízká spotřeba přístroje


V čem se na kurzu metodou sous vide zdokonalíme?
- v přípravě marinád a nakládání mas
- povíme si něco o základním principu skladby surovin na marinádu
- menu doplníme o zajímavé přílohy a omáčky
- ukážeme si postupy a nastavení teplot při samotné úpravě
- ochutnáme maso vcelku připravené dlouhodobou úpravou
- vyzkoušíme si krátkodobou úpravu jednotlivých porcí masa, ryb a zeleniny
- hovězí, vepřové, drůbeží, losos, červená řepa, česnek, kořenová zelenina, brokolice - to vše v sous vide
- food styling hotových pokrmů

 

SOUS VIDE MENU:

 

Domů si odnesete navíc i recept na domácí šunku v sous vide :-)

Vše k domácímu vaření v sous vide můžete omrknout třeba na Lidl-shopu ;-)

 

Jak prožijete čas s námi?

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

Prosíme vás o příchod 20 - 30 minut před stanoveným začátkem kurzu. Žijeme vařením! Těšíme se, váš Kuliner Tým

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

SOUS VIDE - panenka, steak, roastbeef, supréme, losos >>> poslední 1 místo můžete objednat na info@kulinerplus.cz 26.9.2018
středa 16:30
SOUS VIDE - panenka, steak, roastbeef, supréme, losos >>> poslední 1 místo můžete objednat na info@kulinerplus.cz Lektor:
Jan Rimpler
Poslední 1 místo Detail kurzu Objednat kurz
SOUSEDÉ na talíři - Rakousko, Německo, Švýcarsko 3.10.2018
středa 16:30
SOUSEDÉ na talíři - Rakousko, Německo, Švýcarsko Lektor:
Jan Rimpler
Poslední 4 místa Detail kurzu Objednat kurz
KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone 4.10.2018
čtvrtek 17:30
KRÁLOVSKÉ STEAKY - Tomahawk, Hanger, T-bone Lektor:
Jan Rimpler
volný Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoBenefityDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative