Detail kurzu

Jan Rimpler
SOUSEDÉ na talíři - Rakousko, Německo, Švýcarsko

15.5.2018, úterý 16:30 - 20:30, volný
Místo konání: Kuliner plus - kurzy vaření v Brně,
Bohunická cesta 727/15, 664 48 Moravany
Cena: 2800 Kč

Objednat kurz Objednat poukaz

Rakouská, německá a švýcarská kuchyně jsou kuchyněmi tradičními a jsou velmi blízké té naší. Co mají společného? Poctivá a vydatná jídla. Od švýcarských ženevských fondue, německých špekových knedlíků po rakouský Tafelspitz. Jsou to vynikající klasiky. Jejich příprava vám dá kuchařský základ, díky kterému se budete cítit při vaření jistější. Šéfkuchař Honza Rimpler vám krok za krokem ukáže, jak se od základů postupně propracovat k dokonalému výsledku.


V čem se zdokonalíme?
- připravíme si:
       - 3 masa: hovězí květová špička – část hovězího zadního; telecí svíčková – nejlibovější část telecího; vepřové ramínko – šťavnatý kousek k pečení
       - 3 omáčky: bylinková a křenová; smetanová s bílým vínem a žampiony; omáčka z černého piva
       - 3 přílohy: bramborové rösti se slaninou a cibulí; špekové knedlíky; pažitkové brambory
- uvaříme si základní čirý a silný hovězí vývar s turnýrovanou zeleninou
- řekneme si, jak na tradiční rakouskou vložku do polévky – fritátové nudle
- naučíme se v kuchyni pracovat s hovězí květovou tabulovanou špičkou (rump steak) a poradíme, jaké jiné maso lze využít k vaření ve vývaru
- povíme si, jak volit a kombinovat bylinky do omáček
- připravíme si tradiční švýcarskou přílohu z brambor, uzené slaniny a restované cibule
- ukážeme si minutkovou úpravu telecí svíčkové, nejlibovějšího a nejjemnějšího masa
- řekneme si, jak jednotlivé části svíčkové upravovat
- připravíme si vepřovou plec, nejvhodnější část vepřového masa k pečení a naučíme se ji rolovat po kuchařsku
- dohotovíme si zelí a povíme si, jak připravit základ (pak už zvládnete jakoukoliv jinou variantu, např. cibulové, nebo dýňové)
- uvaříme si tradiční německý knedlík vhodný k hříbkové omáčce nebo ke guláši
- ochutnáme knedlíky s marcipánem a uvaříme si krém z pravé vanilky


Přivítáme vás:

Menu:

 

Speciální dárek z kurzu pro vás: nakládaný švýcarský sýr ovoněný bylinkami ;-)

 

 

Jak prožijete čas s námi?

Dobrá nálada a nadšení je klíčem k chutnému vaření.

Prosíme vás o příchod 20 - 30 minut před stanoveným začátkem kurzu. Žijeme vařením! Těšíme se, váš Kuliner Tým

Další kurzy lektora

Vyberte lektora:

Nenašli jste pro vás vhodný kurz? Napište nám.

HUMŘÍ INVAZE V KULINERU: humra nevaříme každý den, další termín připadne až na říjen 20.4.2018
pátek 16:30
HUMŘÍ INVAZE V KULINERU: humra nevaříme každý den, další termín připadne až na říjen Lektor:
Jan Rimpler
obsazený Detail kurzu Objednat kurz
GRILOVÁNÍ - masa, steaky, omáčky, přílohy - menu I. - vaše nejoblíbenější 25.4.2018
středa 16:30
GRILOVÁNÍ - masa, steaky, omáčky, přílohy - menu I. - vaše nejoblíbenější Lektor:
Jan Rimpler
obsazený Detail kurzu Objednat kurz
MODERNÍ PÁRTY DELIKATESY: roastbeef, mini burger, bruschetta, grissini, parmazánové košíčky 27.4.2018
pátek 16:30
MODERNÍ PÁRTY DELIKATESY: roastbeef, mini burger, bruschetta, grissini, parmazánové košíčky Lektor:
Jan Rimpler
Poslední 4 místa Detail kurzu Objednat kurz

Kontakt


Kuliner Gastrocentrum s.r.o.
Bohunická cesta 727/15
664 48 Moravany


T: +420 734 620 220
E: info@kulinerplus.cz
www.kulinerplus.cz


IČ: 04108213
DIČ: CZ04108213

Přemýšlíte, jak se od nás dostanete?
Využít můžete Drink & Drive Taxi: +420 608 717 141
Karta s 10 % slevou je volně k dispozici na recepci.

Partneři:
DobrokarEldoradoKafeservisGallery BetaUnišekUnišek plusUnišek a FKSPCadhocSodexoBenefityDejme dětem šancititanoTojiroLucie PrůšováKulinářské uměníinGastroGorenjeGastroPlusKudy z nudyGastroTV


Sociální sítě
Created by Shot Creative